Eveniment-Social

A venit la spital sa nasca si ce a urmat este cutremurator. Tanara a scapat ca prin minune cu viata

Publicat: 19 iun. 2015

@ Totul s-a intamplat imediat dupa nastere @ Tanara in varsta de 33 ani este mama a trei copii @ Medicul obstetrician a declarat ca a fost singura alternativa pentru a salva viata pacientei

O tanara din Iasi nu va mai putea avea copii niciodata. In urma cu cateva zile, aceasta a fost internata la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Tanara cu sarcina la termen a fost programata pentru nastere. Medicul obstetrician care a urmarit sarcina tinerei, in varsta de 33 ani, pe perioada celor noua luni, este conf. dr. Razvan Socolov.

Ieri, gravida a fost dusa in sala de operatie pentru interventia de cezariana. Operatia a fost efectuata de dr. Razvan Socolov, impreuna cu dr. Oana Neumann. In timpul interventiei de cezariana, a aparut o sangerare care treptat a devenit din ce in ce mai puternica. Medicul Socolov a precizat ca niciun medicament pe care i l-a administrat pacientei pe masa de operatie nu a putut opri hemoragia si a recurs la histerectomie. Obstetricianul a mentionat ca hemoragia a fost imposibil de controlat. Prin interventia de histerectomie medicul indeparteaza uterul, uneori impreuna cu ovarele si trompele uterine. De asemenea, conf. dr. Razvan Socolov a spus ca pacienta nu suferea de vreo boala. Tanara este la a doua nastere prin cezariana si are trei copii. Starea de sanatate a bebelusului nascut ieri este buna.

„Orice nastere, mai ales prin cezariana, are risc crescut de tulburari de tonus uterin si ca ultima solutie se alege histerectomia. In cazul acestei paciente, hemoragia nu a putut fi oprita prin medicamente. Dupa scoaterea copilului a aparut hemoragia care nu s-a mai oprit. Pentru ca viata pacientei era pusa in pericol prin hemoragia severa, am ales histerectomia. Postoperator starea de sanatate a mamei este stabila. Aceasta complicatie aparuta imediat dupa operatia de cezariana nu putea fi preintampinata. Important este ca a fost salvat atat fatul care a avut o greutate mare la nastere, 3600 grame, cat si mama. Pacienta este la a doua nastere prin cezariana si are trei copii”, a declarat conf. dr. Razvan Socolov. Nu este prima data cand o gravida urmarita pe perioada sarcinii de medicul Socolov ajunge dupa nastere la histerectomie.loading...

Comentarii
 • Nu-mi permit sa comentez profesionalismul Dr. Socolov, etichetele de medici buni sau mai puțin buni sau prosti fiind inventate de jigodiile crescute de Arestoaie marele legist care vindeca morți. Articolul este însă extrem de tendențios, făcând parte din „abonamentul” cu care numitul medic s-a ales la bzi. Din cele relatate, medicului nu i se poate imputa nimic, deoarece astfel de complicații sunt posibile si a făcut totul pentru a salva mama si copilul. Il felicit pe Dr. Socolov ca încă rezista psihic in fata acestui linșaj mediatic la care este supus.

 • Specialitatea de obstetrica -ginecologie este una chirurgicala si trebuie sa ai unele aptitutidini si calificare,eleganta si tehinica nu sa tai pacientul/ pacienta ca pe porc , nu esti macelar esti chirurg in pana mea…din pacate unii nu ar trebui sa opereze , este esential sa stii teorie dar cand nu ai tehnica si manualitate … Uite asa raman femei histerectomizate din cauza erorilor unor medici . Pacat. Cu putina atentie se putea evita histerectomia.

  • Esti specialist in domeniu? Ai fost acolo si stii ce s-a intimplat exact? Da-ti numele si opereaza tu cu ” putina atentie ” cum ai zis si rezolva tot. Altfel tine-ti gura si nu-ti da cu presupusul despre munca, pregatirea, competenta si stresul celor care te trateaza. Nerusinatule!

  • Un neica nimeni ascuns sub un pseudonim bombastic isi varsa complexele si frustrarile profesionale in sprijinul unei linsari mediatice grotesti!
   Profesionisti cu mii de operatii reusite sunt umplute de rahat de acest ziar si niste otrepe din spital. Daca nu ar fi si astfel de cazuri cu complicatii n-ar mai fi nevoie de medici ci doar de moase si sa ne intoarcem la ponderea deceselor de pe vremea cand se nastea acasa.

 • vai tu dr house esti asa de ofensat de ce oare?aaaaa stiu de ce esti cadru medical de breasla lui astarastoaie si clica lui vai de oamenii din ziua de azi platesti cas dar degeaba ca te omoara cu zzile animalele cu halate albe oricum va da socoteala in fata iadului

 • Oricine si’a petrecut cateva saptamani pe la obstetrica\ginecologie (si nu in calitate de pacient) stie ca astfel de complicatii pot aparea, nu inteleg de ce atata mediatizare pe NIMIC.
  Bravo BZI!

 • Si care e nenorocirea, pana la urma ???!!! Mediul a salvat viata mamei, iar bebelusul ( al IV-lea, inteleg ) este bine ! Voia doamna sa mai faca 4, cumva ?! Daca ii lasa uterul, si murea, pana la urma, l-ati fi linsat ca ar fi lasat 4 copii fara mama !!! Oricum nu-i bine pentru voi, jalnicilor de la BZI ! Felicitari, d-le doctor !

 • In tara,intr-o maternitate cu cca 7000 nasteri pe an,nu am vazut atatea histerectomii de hemostaza cate am vazut intr-o tara din occident intr-o maternitate cu cca 800 nasteri/an. Reprezinta unul din cele mai mari riscuri al femeii care naste. Deci ce este asa cutremurator doamnelor/domnilor de la BZI? Pana cand veti mai alimenta panica,ura si,mai ales,lipsa de informatie in randul populatiei? Intr-o tara din occident unde garda poate fi facuta si la domiciliu(se discuta si-n tara acest aspect),un ginecolog a refuzat sa vina sa faca o cezariana pentru ca era…MORT DE BEAT,da…BEAT! A facut-o rezidentul si nu s-a mai intamplat nimic. Nu va grabiti doamnelor/domnilor de la BZI sa aflati unde,nu ar da doi bani nici macar pe intentia voastra de a scrie un articol,nicicum pe articol.

Adauga un comentariu