Titlurile zilei

A vrut să îi execute pe fosta iubită și pe tatăl ei, dându-le foc la casa din Valea Lupului. La 2 noaptea, ieșeanul a aruncat cu benzină pe casă și a privit cum totul este cuprins de flăcări (Exclusiv – FOTO)

Publicat: 06 aug. 2021
Costică T., condus de polițiști la Judecătoria Iași, cu propunere de arestare preventivă și o casă care arde
Costică T. a fost reținut pentru 24 de ore după ce a intrat în curtea fostei sale iubite, a aruncat cu benzină pe casă și a dat foc. El a fost prins după câteva zile de polițiștii de la Investigații Criminale, în colaborare cu agenții din Lețcani

Incendiu în miez de noapte, la Iași! Zilele trecute, un incendiu violent a izbucnit la o casă din Valea Lupului. Focul a pornit de la acoperiș, iar asta le-a dat de gândit atât proprietarilor, cât și anchetatorilor. Astfel, pe fir au intrat polițiștii ieșeni, care au deschis un dosar penal și au aflat în cele din urmă că focul a fost pus

Un bărbat și-a petrecut noaptea în arest după ce a dat foc casei fostei sale iubite. La 56 de ani, Costică T. s-a gândit să se răzbune la scurt timp după ce s-a despărțit de femeie. Din câte se pare, a ajuns să-și dorească asta după ce fosta sa iubită a refuzat să se mai împace cu el. Nervos peste măsură, Costică T. a mers pe data de 1 august 2021 la casa părintească a iubitei.

Era aproximativ 2 noaptea când un incendiu a izbucnit la acoperișul casei. Proprietarii și vecinii au dat alarma, iar, din fericire, focul a fost stins la timp. Nu s-a extins și nu a cuprins întreaga locuință.
Autoritățile au simțit că este ceva dubios la mijloc și au deschis o anchetă. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) au făcut echipă cu agenții de la Lețcani și au reușit într-un timp extrem de scurt să pună mâna pe suspect.

„Pe data de 1 august 2021, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui incendiu în Valea Lupului. În urma investigațiilor efectuate a fost reținut un bărbat în vârstă de 56 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și violare de domiciliu. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Dacă va fi găsit vinovat, ieșeanul ar putea ajunge în spatele gratiilor

Bărbatul în vârstă de 56 de ani ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru fapta sa. Trebuie precizat faptul că, în urma incendiului, a fost distrusă o parte din acoperiș. Mai precis, aproape 20 de metri pătrați au fost mistuiți de flăcări, iar paguba se ridică la câteva mii de lei.

„Bărbatul a pătruns în curtea casei tatălui fostei sale concubine. A aruncat cu benzină și a dat foc la acoperiș. Ulterior, a plecat de acolo. A fost ca un avertisment totul”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

De-a lungul timpului, la Iași au mai existat cazuri similare. Din gelozie sau din cauza unor scandaluri amoroase s-a ajuns la astfel de situații. Chiar zilele trecute, la Iași s-a petrecut un incendiu în urma căruia un bărbat și-a găsit sfârșitul. Bărbatul avea 72 de ani și a fost găsit decedat în baie. Asta, după ce a pus o tigaie pe foc, pe aragaz. Nu este clar dacă acesta a murit din cauze naturale sau dacă s-a intoxicat cu fum. Trupul său neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru necropsie. Urmează a se stabili cauzele decesului. Și în acest caz, polițiștii din Iași au deschis un dosar penal.

„Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu