Actualitate

Aberatia din centrul Iasului! Soferii o iau razna cand ajung pe aceasta strada. Conflictele sunt zilnice, edilii se prefac ca nu vad – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 apr. 2019

@ O strada importanta din Iasi este ocupata de masini stationate pe amble parti ale carosabilului @ La orele de varf se creeaza haos in trafic @ Masinile care vin dinspre Independentei se intalnesc cu cele care vin dinspre strada Rece si nu mai au pe unde trece @ Nu este niciun semn care sa reglementeze circulatia @ "Nu se mai poate circula pe aici. Mai sus se construieste si un camin pentru studenti, inseamna alte masini. Daca am parca numai noi riveranii, nu ar fi problema. Dar toti cu numere de Vaslui, Botosani, Suceava vin si le lasa aici. Multi sunt studenti la UMF", a spus un locuitor din zona @ Primaria spune ca va incerca o varianta @ "Vom analiza in Comisia de Circulatie", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei.

O strada importanta din Iasi, care face legatura cu doua artere intens circulate din municipiu, a devenit un adevarat chin pentru soferi, pentru ca nu exista semne care sa reglementeze circulatia. Este vorba de strada Mihai Eminescu, care uneste strada Sararie cu bulevardul Independentei.

Pe toata lungimea strazii, unde circulatia se desfasoara pe ambele sensuri, soferii parcheaza pe ambele parti ale carosabilului. O masina mai mare abia ca se poate strecura prin culoarul format.

Reporterii BZI au filmat cateva minute in trafic, iar concluzia este edificatoare. Cei care vin dinspre bulevardul Independentei si vor sa urce pe strada Eminescu se asigura si demareaza. Brusc, la mijlocul drumului se intalnesc cu un alt participant in trafic care, de regula, vireaza dinspre strada Rece. Aici incep si certurile, pentru ca unul dintre soferi trebuie sa cedeze. Cazul cel mai ferict este cand se inalnesc doar doua masini, dar in jurul orei 12:00, cinci masinii vor sa urce, iar alte cinci vor sa coboare. Daca pe artera mentionata s-ar institui "sens unic", circulatia ar fi mult mai fluida. Sau, daca s-a interzice parcarea in zona. Insa, nu este niciun semn de circulatie care sa restrictioneze oprirea autoturismelor. In urma cu cateva saptamani, s-a lucrat intens pentru modernizarea trotuarelor. Atunci, erau prezente si echipaje ale Politiei Locale care fugareau soferii care intentionau sa stationeze. Masura a fost buna pe termen scurt. Dupa incheierea lucrarii, soferii au revenit la vechile obiceiuri.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

"Nu se mai poate circula pe aici. Mai sus se construieste si un camin pentru studenti, inseamna alte masini. Daca am parca numai noi riveranii, nu ar fi problema. Dar toti cu numere de Vaslui, Botosani, Suceava vin si le lasa aici. Multi sunt studenti la UMF", a spus un locuitor din zona.

Reporterii BZI au instiintat Primaria Iasi, dar inca nu a fost propusa o solutie. "Vom analiza in Comisia de Circulatie", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei.

Citeste si: Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

Soferii profita

Soferii profita si de faptul ca municipalitatea nu poate dispune ridicarea masinilor parcate neregulamentar. La un moment dat, Primaria a fost data in judecata de societatea civila pentru ca folosea Politia Locala la ridicarea masinilor. Pana la urma, edilii au castigat procesul, dar nu pot relua ridicarile, deoarece nu a fost publicata motivarea hotararii emise de instanta. Municipalitatea sufera cumplit la capitolul parcari, atat in zona centrala, cat si in cartiere.

Chiar si asa, anul 2018 a fost un an bun din punct de vedere al incasarilor, cresterea fiind semnificativa fata de anului 2017, cu peste 1,4 milioane lei. Astfel, la finalul anului trecut s-a tras linie si s-au inregistrat venituri de 4.333.829 lei, aproape 1 milion de euro. Cea mai mai mare suma a fost generata de parcarile de resedinta, care au atras de la ieseni suma de 2.557.186 lei.

Si persoanele juridice au avut un aport important, platind pentru locurile de parcare din fata firmelor suma de 1.038.555 lei. In schimb, rezultatele sunt destul de slabe in ceea ce priveste randamentul parcarilor publice cu plata. In vistieria municipalitatii a fost virata suma de 738.088 lei, cu 133.000 lei mai mult fata de anul precedent.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Totodata, edilii au cumparat si montat 10 parcometre desinate urmatoarelor zone: Policlinica Mare, Hala Centrala, Parcul Gulliver, Casa de Pensii, Golia, Moldova Mall, Cinema Victoria, Parcul Mitocul Maicilor, fosta cladire Romtelecom si Piata Nicolina. S-a stabilit un tarif de 2 lei/ora, cu posibilitatea de a plati cu bancnote de 1 leu, 5 lei, 10 lei si 50 de lei.

Comentarii
 • In cartierul Dacia urmatoarele strazi ar trebui sa fie cu sens unic:
  – Str.prof.I Simionescu
  – str.Columnei
  – str.Buridava;
  – str.Sucivada
  – str. Amurgului.
  Putin mai lipseste si oamenii se vor lua la bataie care trece primul.
  Nu inteleg de ce primaria Iasi refuza sa creeze sensuri unice. Aceste sensuri unice tine de civilizatie.

  • Total de acord cu Dvs. Pe strazile mentionate, cu latime 5 m, sunt stationate dreapta+stanga autoturisme intrucat oamenii nu au parcari de resedinta pe strazile mentionate; traficul se desfasoara anevoios in ambele sensuri prin gropi si denivelari cat craterele! Bine ca suntem doar CNP-uri la vot, toata lumea aflata la conducerea municipiului ne vede doar ca platitori de taxe si impozite, dar sa faca ceva concret, macar un sens unic, nici nu se pune problema…

 • Degeaba se spune despre Iasi ca e marea scula, ca nu e. Acest targ ******* si aglomerat are pretentii mult peste ceea ce ofera. Am apartament inchiriat la Guliver. Trebuie sa vin la cursuri la UMF. Ce sa fac cu X6-le, sa il iau cu mine in amfiteatru ? Nu sunte-ti in stare de nimic, nu e nicaieri vreun loc de parcare. Ce primar aveti ?

 • Restrictii de intrare in oras pentru auto din alte judete. Taxe pentru a intra in Centru pentru toti conducatorii auto. Cei cu elecrice si hibrid fac exceptie. Controale RAR la intrarea in oras, de unde vin taranoii.

 • Acesti studenti de la UMF care provin in special din Vaslui,Botosani sunt un pericol in trafic…nu semnalizeaza la schimbarea directiei de mers, depasesc pe linie continua..sunt agresivi…probabil vin din zone cu multe carute-Botoseni,Vaslui si ajunsi la oras nu sesizeaza diferenta.Ar trebui amendati studentii..si ei ar trebui sa promoveze sanatatea care se obtine si prin mers pe jos…majoritatea de la Botoseni sunt obezi,alcoolici …Iasi fara taranii din Botoseni si Vaslui

 • Strada PETRE ANDREI din Copou a fost data decizia de transformare in strada cu sens unic. Pe cand aplicarea deciziei domnilor din CL? La pastele cailor??

 • Chirica, ai mai lua ceva voturi, dacă ai pune biciul și pe Comisia de Circulație de la PMI…. dacă nu vrei…. te au cu ceva la mâna?!?! Ieșeni, haideți la vot in ziua de grătare sa scăpăm de ciuma roșie!

 • Aberatii in trafic*Intersectia de la Kaufland Nicolina, cum mergi pe bld. N.Iorga dinspre intersectia rest Cotnari cand vrei sa virezi la stanga spre Kaufland, verdele este anulat de cei care vin din fata si ulterior de cei ce ies de la Kaufland Nicolina si intra in bulevard. Rezolvarea e simpla-Blochezi la verde pebulevard timp de 30 de sec pe cei ce vin dinspre fostul bazar si astfel cei care vireaza stanga dinspre N.Iorga spre Kaufland Nicolina sa nu mai astepte si nici sa nu-i blocheze ulterior pe cei care ies de pe strada cu pricina*Semaforul din intersectia BCR Podu Ros nu functioneaza-trbrezolvat*intersectia din Pacurari cu Pasajul O.Bancila,semaforul este pozitionat anterior intersecteie si dureaza putin pentru traficul care este la orele de vaf pt cei care vin dinspre pacurari si vireaza spre pasajul octav bancila, ar trebui marit timpul la verde la 80 de secunde intrucat la actualul timp reusesc sa treaca in conditii de trafic normal maxim 8 masini.

Adauga un comentariu