Actualitate

Aberatia din Tudor, inaugurata de VIP-uri

Publicat: 17 sept. 2010
1

Pista pentru biciclisti din Tudor Vladimirescu va fi inaugurata pe data de 22 septembrie, de o serie de VIP-uri, cel putin asta considera reprezentantii primariei. Numai ca edilii inaugureaza o aberatie. Pista este aproape inutila, tinand cont ca nici un biciclist nu circula pe aceasta, ba mai mult, este folosita ca loc de parcare pentru soferi. Chiar zilele trecute, pista din campusul studentesc era ocupata de taximetristi si de alti soferi care aveau treaba in zona. Ca sa respecte traseul, biciclistii ar trebui sa sara peste masinile parcate aiurea, in conditiile in care sunt montate si indicatoare care interzic oprirea autovehiculelor. Pista va fi inaugurata de Leonard Doroftei, Septimiu Sarateanu, Corina Caragea, Laura Cosoi. Mai intai, evenimentele vor fi anuntate la ora 11.00, la Sala Mare a primariei, in cadrul unei conferinte de presa. „Conferinta de presa este urmata de inaugurarea pistei de biciclete printr-o Parada a biciclistilor. La aceasta sunt invitati sa participe toti cei prezenti la conferinta, alaturi de iesenii prezenti la eveniment. Estimam o prezenta de peste 150 de biciclisti. Parada biciclistilor va pleca din Podu Ros catre Tudor Vladimirescu, pe traseul pistei de biciclete. Transferul participantilor la conferinta de presa catre esplanada din fata Facultatii de Constructii se va face cu autobuzul, care va pleca din fata sediului Primariei Municipiului Iasi”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei. Pentru amenajarea pistei pentru biciclisti, municipalitatea a organizat o licitatie, ce a fost castigata de Com Beton SA, cu o oferta in valoare de 689.759 lei fara TVA. Municipalitatea a stabilit o prevedere bugetara de 805.837 lei fara TVA. Pista a fost realizata in cadrul programului Archimedes.

Comentarii
  • Isi bat joc de noi, biciclisti seriosi, care avem NEVOIE de piste adevarate, paralele cu cai de deplasare atat pentru masini cat si pentru pietoni, carora nu trebuie sa ne bucuram ca le-a fost interzisa, practic, circulatia pe malul stang al Bahluiului!..
    Nu putini ciclisti ar folosi pistele pentru deplasari cu functie utilitara, nu din lipsa de ocupatie acasa, dorind sa aglomereze circulatia ca apoi sa revendice „drepturi”!..
    Aruncati o privire si-aici, va rog: http://forum.iasibike.org/viewtopic.php?f=17&t=1479&p=33230#p33230 !

  • Aseara era sa dau vreo cativa oameni jos (desi viteza era cat sa-mi mentin echilibrul pe doua roti).., ca era BEZNA pe Splai malul stang, iar sarmanii oameni chiar nu au alternativa fiindca intre biserica lipoveneasca (de fapt blocul B4) si Podul de Piatra nu exista trotuar vis-a-vis!..
    Oricum, bataia de joc este imensa.., fiindca prin inaltarea pavimentului, riscul de accidentare cu crengi de la copacii plantati de relativ curand (cei care au reusit sa se prinda.., ca multi s’au uscat nefiind ingrijiti) este cumplit de mare.

  • Pista de biciclete nu este pentru ieseni, nu poate fi practicata de ieseni, pentru ca aproape nimeni nu are de mers cu bicicleta in acea zona. Ea a fost deturnata de la traseul original (Tudor-Copou) pentru a mai reduce din costuri si pentru a baga mai multi bani in buzunar. Dar este toatal inutila!!! Sa nu mai comentam de faptul ca trece prin doua statii de autobuz, exact printre calatorii ce asteapta. Este impracticabila. Va rog sa va straduiti mai mult data viitoare domnilor edili. Intrebati si beneficiarii, ciclistii, data viitoare.

Adauga un comentariu