Eveniment-Social

Aberatii ale Ministerului Invatamintului

Publicat: 10 iun. 1999

•Salariile profesorilor se vor reduce la un sfert

Inspectoratele scolare sint obligate – prin ordinul MEN 33.858/2.06.1999, ca, de acum inainte, sa faca salarizarea personalului astfel incit pentru lunile viitoare, bugetul initial alocat sa ajunga pentru tot anul.
Pentru ca, prin bugetul initial, salarizarea era asigurata doar pentru 8 luni, si in plus a fost deja cheltuit deja 5/8 din acesta, aceasta inseamna ca in lunile iunie-septembrie salariul luinar va fi de un sfert din cel actual, iar in octombrie-decembrie o treime.
Mai mult, problema rectificarii pozitive a bugetului nici nu se pune. Negocierile purtate ieri, 9 iunie, la Palatul Victoria, de sindicalisti cu primul ministru si ministrul de finante, au esuat; acestea vor fi reluate in cursul zilei de astazi, dar este improbabil ca sindicalistii sa obtina mai mult decit promisiunea unei rectificari bugetare ce va avea loc in septembrie a.c. Conform informatiilor Uniunii Sindicatelor Libre din Invatamintul Preuniversitar Iasi, USLIP, o parte din federatiile din tnvatamint nu au sustinut revendicarile sindicalistilor.loading...

Adauga un comentariu