Local

Absolventii de liceu care vor sa-si gaseasca un loc de munca foarte repede sunt asteptati la AJOFM!

Publicat: 23 mai 2019
1

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi informeaza absolventii promotiei 2019 ca, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt asteptati sa se înregistreze în evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de AJOFM în scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca.

Astfel, absolventii institutiilor de învatamânt care se înregistreaza în evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca în raza carora îsi au domiciliul, ca persoane aflate în cautarea unui loc de munca, beneficiaza de servicii gratuite de informare si consiliere profesionala, medierea muncii si formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Vezi si: Tinerii ieseni prefera sa isi atribuie titlul de "somer". Aproape o mie de absolventi se multumesc doar cu banii de somaj

Prin absolvent al unei institutii de învatamânt se întelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, în conditiile legii, în una dintre institutiile de învatamânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în conditiile legii.

În cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 01 iunie 2019. Elevii care nu au situatia scolara încheiata la toate materiile se pot înregistra în evidentele agentiei în termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data înscrisa în adeverinta eliberata de institutia de învatamânt.  

Adauga un comentariu