News Flash:

Absolventii de liceu nu sunt interesati de facultatile de la Arte

5 Septembrie 2007
2330 Vizualizari | 0 Comentarii
Paula Ciochina
• La Universitatea de Arte nici o facultate nu a reusit sa-si acopere numarul de locuri bugetate • "Artele in general sunt un domeniu mai special, trebuie o anumita vocatie pentru a urma aceste cursuri si nu oricine se poate inscrie", a spus Paula Ciochina, secretarul comisiei de admitere • Facultatea de textile-pielarie din cadrul Universitatii Tehnice mai are disponibile 125 de locuri fara taxa pentru sesiunea de toamna
Universitatea de Arte George Enescu are tot mai putini candidati pentru toate facultatile. Astfel, la Facultatea de compozitie, muzicologie, pedagogie muzicala si teatru, specializarea pedagogie muzicala, pe cele 32 de locuri de la buget s-au inscris doar 28 de absolventi de liceu, concurenta fiind practic inexistenta. Pentru locurile cu taxa, s-au inscris doi candidati doar datorita faptului ca acestia urmeaza deja cursurile unei alte facultati la buget. Aceeasi situatie se inregistreaza si la Facultatea de interpretare muzicala, unde pe cele 51 de locuri bugetate s-au inscris doar 47 de absolventi. "Artele in general sunt un domeniu mai special, trebuie o anumita vocatie pentru a urma aceste cursuri si nu oricine se poate inscrie. In afara de pregatirea intr-un cadru specializat, trebuie si o doza importanta de talent. Numarul de locuri ramase nu este totusi atat de mare, iar noi speram ca acestea sa se ocupe in a doua sesiune. Anul acesta s-a facut o evaluare mai realista a numarului de locuri, care este mai mic fata de cel de anul trecut", a declarat Paula Ciochina, secretar al Comisiei de admitere de la Universitatea de Arte. Admiterea la facultatile Universitatii de Arte nu se face pe baza de dosare, ci doar in urma unui examen de specialitate. Astfel, desi exista probe de profil, candidatii pot fi admisi chiar si cu nota minima, adica cinci. A doua sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor libere se va desfasura in perioada 18-19 septembrie. Sesiunea de toamna la Universitatea Tehnica Prima dintre universitatile iesene care si-au deschis sesiunea de admitere de toamna este Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi (UTI). Astfel, in perioada 3-21 septembrie, aceasta isi va astepta candidatii, care nu au reusit sa se inscrie pentru un loc la una din facultati, in cadrul sesiunii de vara. O serie de sase facultati din cadrul UTI mai au locuri libere bugetate. Acestea sunt facultatile de inginerie chimica - 67 de locuri, de constructii de masini - 6 locuri, de electrotehnica - 55 de locuri, de mecanica - 70 de locuri, si de textile-pielarie cu 125 de locuri libere. La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, absolventii de liceu vor putea sa-si depuna dosarul la una dintre facultatile care mai au locuri disponibile in perioada 10-14 septembrie. USAMV pune la dispozitia candidatilor pentru sesiunea de toamna un numar de 62 de locuri la buget si de 295 la taxa. Doar trei dintre facultati mai au locuri la fara taxa, Facultatea de agricultura - 21 de locuri, Facultatea de biologie - 16 locuri, si Facultatea de zootehnie la specializarea piscicultura si acvacultura - 25 de locuri. Pentru cetatenii rromi si cei din Republica Moldova nu mai sunt disponibile locuri la aceasta sesiune de toamna. Admiterea candidatilor se face fara probe de examen, criteriile de departajare fiind media generala a anilor de liceu in proportie de 75 la suta si media de la bacalaureat in proportie de 25 la suta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1370 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022171 (s)