Local

Absolvenții studiilor superioare ar putea preda în școli fără module de pregătire sau masterat didactic!

Publicat: 06 aug. 2022
Pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială
Pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială

În general, studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru cariera didactică au obligaţia de a absolvi cursurile unui masterat didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii

Prin excepție, pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială, sub condiția susținerii și promovării unei probe suplimentare de examinare a cunoștințelor teoretice de pedagogie pentru debutul în stagiatura didactică, organizat de CNFDCD la nivelul structurilor teritoriale, potrivit unui Proiect de lege dedicat învățământului preuniversitar, citat pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

Programele de formare psihopedagogică de nivel I şi II pot fi urmate pe parcursul studiilor universitare de licenţă, de masterat sau în regim postuniversitar.

O astfel de măsură ar avea rolul de a atrage mai multe cadre didactice, dar ar ajuta și școlile să angajeze mai ușor specialiști din companii private pentru acoperirea unor materii precum TIC sau Educație Financiară.
Comentarii
  • ” specialisti din companii private”…vor sa castige suplimentar ca bugetari? In mediul universitar sunt multi de acest fel….intra si ei in legalitate cu aceasta ocazie…

  • Eu sunt de acord, și chiar propun ca testul să conțină teme generale, din activitatea curentă, ușor de abordat, cum ar fi incluziunea copiilor cu dizabilități.

  • Pedagogia = 2% lucruri de bun simt + 98% teoria chibritului. S-ar face un bine tuturor daca pedagogii s-ar limita la aia 2%.

  • Si asa ajunge invatamantul cosul de gunoi al societatii, unde vor zace refuzatii, neadaptatii si concediatii din mediul privat.

Adauga un comentariu