Eveniment-Social

Abuzurile socante ale unui profesor universitar iesean – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 01 mart. 2013

@ In patru ani de mandat, a reusit sa distruga o institutie de renume din oras @ De la obligarea angajatilor sa faca lectii cu fiica sa, la montarea de tablouri care il infatisau, si pana la stupida si jenanta masura de a le interzice  femeilor sa vina imbracate elegant @ Daca pana la preluarea conducerii Bibliotecii Gheorghe Asachi de catre acest director, anual peste o suta de mii de vizitatori treceau pragul bibliotecii, in aceste zile, cei care vin o fac pentru a se juca pe calculator sau a sta pe retele de socializare @ Acesta este un exemplu elocvent al oamenilor de calitate pe care tandemul Adomnitei – Fenechiu il propune iesenilor

Vremelnicul director al Bibliotecii Judetene Gh. Asachi, prof. univ. dr. Catalin Bordeianu, a ajuns sa sfideze orice norma a bunului simt. Dupa ce, la finalul celor patru ani de mandat, nu a reusit sa obtina o nota care sa-i permita inscrierea la un nou concurs pentru acest post, acesta a transformat institutia intr-o adevarata  „celula”, unde toata lumea i se supune. Mai mult, cu toate ca este platit din bani publici, nu considera de cuviinta sa ofere explicatii pentru situatia dezastruoasa in care a bagat o biblioteca reprezentativa pentru oras. Este inca o dovada clara a calitatii acestor asa zisi noi oameni pe care tandemul format din Adomnitei si penalul Fenechiu il propune iesenilor.

Mizerie si vizitatori care joaca Counter-Strike

Daca pana la preluarea conducerii Bibliotecii Gh. Asachi de catre acest director peste o suta de mii de vizitatori treceau pragul bibliotecii, in aceste zile, ce care vin o fac doar pentru a se juca pe calculator sau a sta pe retele de socializare. Totul intr-un spatiu complet neadecvat unei institutii culturale (Galeriile de pe Bulevardul Stefan cel Mare – n.r.), in frig, mizerie si printre baruri sau cluburi. Asta pentru ca actuala conducere a Consiliului Judetean (CJ), cea in subordinea careia se afla biblioteca, si prin grija aratata pentru cultura de liberalul Cristian Adomnitei, nu a reusit sa gaseasca o alta locatie mai decenta. In fata acestei avalanse se acuzatii, directorul i-a sfidat pe reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI) si a refuzat sa ofere un punct de vedere. „Nu fac nici o declaratie de presa pentru dumneavoastra„, a bolborosit Bordeianu.

Pana si o parte dintre angajati, interpelati de jurnalisti, au exclamat. „Orice trebuie facut pentru a scapa de acest om pentru ca felul in care a administrat biblioteca este unul jenant. Cineva sa ne scape de el cat mai repede…„, a spus unul dintre ei.

De reamintit ca, in 2009, un scandal monstru l-a avut in prim-plan pe directorul Bordeianu. Acesta si-a angajat sotia la biblioteca si a fost acuzat ca personalul de la Sectia de Imprumut pentru Copii trebuia sa faca temele cu fetita de sapte ani a acestuia. Tot atunci, individul a incercat sa scape de angajatii care erau in prag de pensionare pe motiv ca nu mai pot face fata la nivelul cerintelor de astazi si nu pot invata sa lucreze cu sistemul informatizat al bibliotecii. Toate acestea dupa ce a impanzit holurile cladirii cu tablouri ce aveau imaginea sa alaturi de figuri marcante ale culturii romanesti precum Eminescu, Slavici sau Caragiale.

Propaganda comunista si management execrabil 

Astfel, Bordeianu, paradoxal, dupa ce a produs doar probleme grave de management, este la un pas in a fi numit director al Institutului Cultural Roman (ICR) Belgrad – Serbia. In acest context, o asemenea numire este una extrem de curioasa in conditiile in care, dupa patru ani in care institutia pe care manageriat-o a trecut prin cea mai neagra perioada din istoria sa si a fost zguduita de scandaluri jenante, lucru confirmat de faptul ca la ultima evaluare acesta a primit o nota modesta, respectiv 8.60 desi, pentru a-si continua activitatea ar fi trebuit (conform legii – n.r.) sa obtina peste 9.00.

Mai mult, conform propriului CV, Bordeianu, in varsta de 59 ani, a absolvit Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), Facultatea de Istorie si Filosofie, sectia filosofie – istorie, in 1979, cu o lucrare de licenta intitulata „Aspecte ale tacticii si strategiei social-democratiei in Occident”. Mai mult, in perioada 1980 – 1989 a fost redactor principal – sef sectie la faimoasa „Scinteia tineretului„. Ca o dovada a unui inceput fulminant si „sanatos” de cariera, fostul sef de la Asachi a urmat un curs post-universitar, in 1981 la Bucuresti, cu titlul sugestiv „Mass-media, propaganda si opinia publica in sociologia contemporana„.

Comentarii
  • ce nesimtit! I a „sfidat” pe marii reporteri bzi. Cat de jenanti sunteti. Un cocalar cu o camera nu inseamna reporter, draga bzi.

 • scaderea numarului de vizitatori(proces care e general in tara),are in orice caz alte cauze(fata de articol):schimbarea locatiei(vremelnica speram)intr-un spatiu neadecvat,scaderea numarului de carti noi valoroase,mentalitati gresite in privinta educatiei si culturii,Nu hotararea de a cere personalului o tinuta adecvata unei biblioteci si nu unui restaurant de „lux”la miez de noapte!

 • Iar papati cacao cu polonicul.De unde si pana unde a ajuns,acum patru ani,director,pus de tandemul Fenechiu-Adomnitei?Sau vi s-a dat gura pe astia doi si orice se intampla prin targ ati gasit vinovatii.Vedeti ca ploua afara,scrieti repede cine e de vina.

 • Dobitocul asta este (era,azi nu mai stiu daca mai preda sau nu acolo) unul din marii traficanti de influenta de la Petre Andrei. Nici nu ma mira ce scrieti!

 • Dobitoc esti tu. Omul asta a fost unul dintre desteptii care a predat la Universitatea „Petre Andrei”, un Om de o calitate remarcabila, onest si un prieten minunat. Stima, domnule Bordeianu!

 • daca are asa o sustinere ar fi trebuit sa ceara construirea unui sediu nou, modern dotat pt biblioteca. De ca nu s-a nogociat cu Pallas construirea unui sediu modern, adecvat pt biblioiteca ieseana? Sau de ce nu i s-a atribuit in intregime o cladire monument cum este Vama veche. Oricum omul e prostovan, rau si tare, tare urat. Cum sa-l numesti in diplomatie sau in functii de reprezentare a institutiilor culturale cand arata atat de porcesc?

 • Mandatul lui Bordeianu la biblioteca a fost unul DEZASTRUOS. Si-a tiparit carti la editura Vasiliana, a carui patron este angajat la biblioteca si care de 5 ani nu a dat pe la serviciu, si una care lucreaza la contabilitate si-a luat functia prea in serios si mana in mana cu bordeianu au bagat biblioteca la apa. Mai este pe acolo si un director adjunct, cica un valoros poet, care si el este mult depasit de problematica unei biblioteci. O clica de 3 incompetenti. Mesaj pentru viitorul director: Scapa de adjunctul actual si de mai marea de la contabilitate si de unii dintre actualii sefi , care au tinut partea leului Bordeianu si l-au putat in *****. timp de 5 ani, si vei avea alaturi un colectiv de oameni profesionisti care vor sa faca treaba si nu sunt lasati

 • Bordei asta e amic cu Trompea, da nu se stie care de la care s-a contaminat de au falimentat tot ce le-a stat in cale… sunt fosti colegi si de facultate, si de betie… si de multe alte cele, sa speram ca si de parnaie candva, doua nulitati umflate (la propriu), cu palarii imense pe niste capete cat gamalia! DUPA EI, POTOPUL!

 • Alt caz: D Tompea un fals rector care a ignorat legea si cei care urmaresc aplicarea legii amana tragerea la raspundere. A dat violent ajutat de borfasi,profesorii UPA a pus gratii sa nu se intre. Dupa ce le-a furat suporturile de curs, bani etc s-a servit de politie in a-i tine in afara si a-i plimba pe saracii oameni care au decizii irevocabile castigate in instanta. S-a asociat cu fostul puscarias Zapodeanu si a continuat seria sarlataniilor escrocand statul,profesori,studenti si banci.Fiica Amalia Zapodeanu dupa ce a epuizat golaniile a ajuns doctorand in Moldova si cadru didactic la universitatea fantoma a lui Tompea, alta decat Petre Andrei cea reala. Creand confuzii de denumiri si care permite unor hoti de a jefui zeci milioane de euro cu ajutorul autoritatilor.Tompea alias Napoleon de Socola scoate carti cu poza lui si obliga lumea sa il venereze si mai planuieste ce autoritati sa mai „unga” cu lovelele furate de la Petre Andrei din Iasi.

  • Da, Bordeianu sau Nae Niculescu sunt mici copii de tzitza pe langa Doru-Infractoru! dar singur nu reusea el sa fure upa cu tot cu ziduri, ci ajutat de grupul infractional organizat: Bocancea&Bocancea;, Pitiulac, Sandru, madam directrisa economica and Lupuleasa, decana de la facultatea furata lui Niculescu si ginerica… ce veseli degusta astia zilnic pulpite de pui si vinut la restaurantul propriu de la et V, pe cand fomistii de profesori iau un salar la cinci luni odata, si alea pe sarite: trei luni ba, una da… dar si-o merita, dezabilitatii de ei, devreme ce rabda, stiind cat de ratati sunt si cat de inaccesibil ar fi pt ei oricare alt job.
   Stau si cotizeaza lunar la leasingurile celor sus numiti si la casele si vilele lor de dupa dealuri. Guiness Book, veniti fuguta si dati la carte recordul asta de imbecilitate moldovenesca.

 • Nu am calitatea de a critica pregatirea si capacitatea d-lui Bordeianu .Cine are sa o faca !!! dar corect .EU pot spune sigur ca : inainte de a ajunge cu locatia unde este acum ( Galeriile de pe b-dul Stefan cel Mare )au fost in curtea S C Moldomobila S.A. unde conditiile au fost excelente fata de cele actuale Chiar propun d-lor ziaristi sa verifice . Dar mutarea a facuto Adomnitei si tare ma tem ca e ceva tare putred la mijloc .Mai exact interese personale .

Adauga un comentariu