International

Acadele test pentru depistarea Covid-19, introduse în grădinițele din Austria – FOTO

Publicat: 07 apr. 2021
Un test rapid antigen pozitiv, un altul negativ și un test PCR
Un nou tip de test pentru coronavirus a fost inclus într-un proiect din Austria. Dacă va avea succes atunci proiectul va fi extins

Un nou tip de test pentru coronavirus a fost inclus într-un proiect din Austria. Dacă va avea succes atunci proiectul va fi extins.

Un proiect pilot se desfășoară în această perioadă în mai multe grădinițe din Austria. Copiii sunt testați anti-Covid-19 cu teste de tip acadea. Participarea este voluntară, iar dacă proiectul are succes, atunci va fi extins la nivelul întregii țări, scrie kleinezeitung.at.

Deoarece numărul infecțiilor din grădinițe a crescut recent, proiectul pilot ”Testele Lollipop” va începe în cinci grădinițe din Austria, imediat după Paște. Participarea este voluntară și numai cu acordul părinților sau al tutorilor legali.

Cum vor fi făcute testele

Testele ar trebui efectuate în prima zi de grădiniță în fiecare săptămână și a doua oară două zile mai târziu, a declarat consilierul pentru educație, Teschl-Hofmeister.

Fiecare copil primește un test tip acadea pe care îl ține în gură pentru câteva zeci de secunde. Evaluarea ulterioară este efectuată de către personalul grădiniței. Rezultatul ar trebui să fie disponibil în termen de 15 minute.

Care este prețul unui test COVID la un an de la pandemie?

A trecut un an de când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe viețile noastre. De aceea, am fost nevoiți să ne adaptăm și să creăm mijloace prin care să depistăm virusul la timp, pentru a ne izola și a-i feri pe cei dragi de boală, în cazul în care suntem confirmați cu infecția.

Testarea pentru coronavirus a fost și este costisitoare, prețurile fiind inițial de 520 de lei. Din fericire, potrivit unei analize a Consiliului Concurenței, prețurile testelor sunt mai mici acum, valorând, în medie, 322 de lei. Anul acesta, prețul unui test PCR oscilează între 270 și 390 de lei.

Dacă vorbim de testele rapide, și prețul acestora a oscilat, în funcșie de locul de achiziționare – clinică sau platformă online. Un test rapid pentru salivă care poate fi achiziționat de pe internet costă între 30 și 59 de lei. O trusă însă cu cinci astfel de teste poate costa între 119 și 238 de lei.

Dacă alegem să ne testăm prin această modalitate la o clinică specializată, prețul poate ajunge și la 150 de lei.

Tototdată, un test rapid des utilizat în acest an a fost cel cu exudat naso-faringian. Acesta costă între 26 și 37 de lei, iar kitul de 5 teste – între 99 și 238 de lei. Kitul de 20 de teste ajunge între 450 și 900 lei. Prețul unui astfel de test efectuat într-o clinică poate ajunge la sume între 85 și 150 de lei.

 

Adauga un comentariu