Scriitori

Academicianul care a fost gasit mort in masina sa castiga sume uriase! Ce avere detinea Nicolae Edroiu!

Publicat: 12 ian. 2018
3

Profesorul universitar Nicolae Edroiu a fost gasit mort in masina sa, dupa ce a suferit un infarct.

Nicolae Edroiu, academicianul care a fost gasit mort in masina sa, era, de mai bine de 10 ani, directorul Institutului de Istorie „George Baritiu” al Academiei Romane din Cluj-Napoca. In aceasta calitate, Edroiu si-a depus declaratia de avere, ultimul document de acest fel fiind din 2015.

Din document reiese ca Edroiu a incasat 94.735 de lei ca director de institut, 39.603 lei din alte proiecte din cadrul aceleisasi institutii, 28.692 de lei ca indemnizatie de membru al Academiei Romanie si 24.300 de lei ca indemnizatie de merit. In total, veniturile anuale ele lui Edroiu au fost de 187.330 de lei, adica 15.610 lei pe luna (aproximativ 3.400 de euro). Din aceeasi declaratie de avere, reiese ca Edroiu detinea un teren de 150 de metri patrati si doua apartamente in Cluj-Napoca, precum si doua autoturisme.

Prof. univ. dr Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Romane, a fost gasit fara viata in masina sa, scriu jurnalistii de la Stiri de Cluj. Aceasi sursa scrie ca academicianul a fost descoperit „intr-o pozitie nefireasca”. Alertati, oamenii au sunat la numarul unic de urgenta, dar medicii sositi la fata locului nu au mai putut face nimic si au constatat decesul istoricului, care se pare ca a suferit un infarct.

Un mare academician a murit in fata Institutului de Istorie din Cluj-Napoca

Istoricul si academicianul Nicolae Edroiu s-a stins din viata, chiar in fata Institutului de Istorie „George Baritiu” din Cluj-Napoca. Prof. univ. dr Nicolae Edroiu era membru corespondent al Academiei Romane si a fost gasit fara viata in masina sa.

Potrivit Stiri de Cluj, academicianul a fost descoperit „intr-o pozitie nefireasca”. Alertati, oamenii au sunat la numarul unic de urgenta, dar medicii sositi la fata locului nu au mai putut face nimic si au constatat decesul istoricului, care se pare ca a suferit un infarct.

Din noiembrie 2007 este directorul Institutului de Istorie „George Baritiu” al Academiei Romane din Cluj-Napoca.

Adauga un comentariu