Stiri si curiozitati

Acatist pentru sănătate. Cum să te rogi pentru vindecarea bolilor și îndepărtarea tuturor relelor

Publicat: 26 mai 2022
Acatist pentru sanatate
Pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor sufletești putem citi un acatist pentru sănătate.

Atunci când avem o problemă de sănătate și suntem copleșiți de dureri trupești sau sufletești este bine să citim un acatist pentru sănătate. La vreme de grea încercare rostirea unei rugăciuni tămăduitoare este de grabnic ajutor. Iată cum să te rogi pentru vindecarea bolilor și îndepărtarea tuturor relelor.

Cel mai puternic acatist pentru sănătate

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel aflat în suferință să treacă mai ușor peste dureri și probleme și să își păstreze credința statornică. Mai mult, citirea unui acatist este de mare folos în cele mai grele momente. La vreme de boală și durere trupească sau neliniște sufletească putem citi un acatist pentru sănătate, dar și o rugăciune cu efect imediat.

De asemenea, pentru liniște sufletească și luminarea minții putem citi cât mai des cu putință Acatistul Sf. Ecaterina. Dacă ne simțim împovărați de probleme și avem cugetul plin de gânduri rele, atunci putem rosti câteva rugi tămăduitoare din Acatistul Tuturor Sfinților pentru a avea parte de binecuvântarea divină.

Acatistul pentru sănătate se citește zilnic pentru a fi ferit de toate cele rele și pentru a scăpa de dureri trupești sau chinuri sufletești.

,,Miluiește-l, Iubitorule de oameni, pe robul Tău care pătimește, arătându-i mila Ta cea nemăsurată. Dă-i lui putere să se ridice din patul durerii și să se roage Ție împreună cu noi, cei cu sufletele slăbite de patimi, dar însetate de tămăduirea Ta: Iisuse preadulce, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, miluiește-ne!

Doamne, Cel ce ai zis că nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi, primind smerita noastră rugăciune care se aduce Ție cu zdrobire de inimă, vino cu puterea Ta cea tămăduitoare și alină durerile robului Tău care se află în mare suferință, trimițând peste noi harul Tău cel curățitor.”

Ce rugăciuni să rostești pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

Atunci când ne confruntăm cu o problemă de sănătate și suntem copleșiți de chinuri și dureri, rostirea unei rugăciuni tămăduitoare este de mare ajutor. Rugăciunea este un mijloc de comunicare și comuniune cu divinitatea, fiind dătătoare de speranță și putere.

La vreme de boală este bine să rostim cea mai puternică rugăciune pentru sănătate.

,,Preaputernice și slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăință pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea viețîi, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor.”

Pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor sufletești putem citi un acatist pentru sănătate. La vreme de necaz și grea încercare este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare și făcătoare de minuni.
Adauga un comentariu