Stiri si curiozitati

Acatist Pogorârea Sf Duh. Cum să te rogi pentru înțelepciune și luminarea minții

Publicat: 21 ian. 2022
Acatist Pogorarea Sf. Duh
Atunci când suntem copleșiți de necazuri și disperare, este bine să citim vindecătorul acatist Pogorârea Sf. Duh pentru luminarea minții și a sufletului.

De fiecare dată când ne simțim copleșiți de probleme și avem mintea întunecată de griji, este bine să citim binecunoscutul Acatist Pogorârea Sf. Duh. Acesta ne ajută în momentele de deznădejde și disperare sau când nu știm cum să găsim rezolvare la o problemă cu care ne confruntăm și ne macină. Iată cum să te rogi pentru înțelepciune și luminarea minții.

Acatist Pogorârea Sf. Duh pentru luminarea minții și a sufletului

Acatistul Pogorârea Sf. Duh îi ajută pe cei credincioși să treacă peste suferințele sufletești și să scape de gândurile negre. Atunci când suntem copleșiți de necazuri și nu reușim să găsim  o soluție pentru problemele din viața noastră, preoții ne îndeamnă să citim acest acatist.

Cei care citesc cu smerenie și convingere acatistul către Sf. Duh vor avea parte de darurile cele mai prețioase precum înțelepciunea, dragostea, pacea, bucuria, bunătatea, credința, blândețea. 

Preoții ne îndeamnă să citim puternicul acatist ori de câte ori vrem să ne limpezim mintea de gânduri urâte, atunci când avem un examen sau atunci când ne pregătim pentru spovedanie și împărtășanie.

Rugăciunile către Sf. Duh sunt vindecătoare și au un efect miraculos pentru cel care se roagă cu multă credință. 

,,Veniți toți credincioșii să preaslăvim pogorârea Sfântului Duh. Cel Care din sânurile Tatălui a purces asupra Apostolilor, acoperind ca și cu niște ape pământul de cunoștința lui Dumnezeu și învrednicind de harul cel de viață făcător al învierii și de slava cea de sus pe cei ce aleargă la El întru curățire, sfințind și îndumnezeind pe cei ce strigă: Vino, Mângâietorule, Duhule Sfinte și te sălășluiește întru noi!

Îngerii cu fețe luminoase în ceruri neîncetat slavoslovesc pe Duhul cel Sfânt, după cuviința datorată Izvorului vieții și Luminii celei Nematerialnice. Dimpreună cu ei Te preaslăvim și noi, Duhule Necuprins cu mintea, pentru milele Tale cele ascunse, și cu smerenie ne rugăm să fim adăpostiți sub adumbrirea Ta cea fericită.”

Când se rostește Acatistul Pogorârea Sf. Duh pentru a scăpa de gândurile negre

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că problemele zilnice îi copleșesc și cad foarte ușor în depresie. Gândurile negre, deznădejdea și neputința sunt cele care macină sufletul credinciosului. În astfel de momente grele, preoții ne sfătuiesc să citim Acatistul Pogorârea Sf. Duh. 

Acesta se citește după o anumită rânduială. Cel care are de dat un examen sau trebuie să ia o decizie importantă trebuie să rostească zilnic rugăciuni către Sf. Duh. De grabnic ajutor sunt și psalmii de încurajare, dar și Acatistul Sf. Gherasim. 

Acatistul Pogorârea Sf. Duh este de grabnic ajutor pentru cei care trec prin stări de neliniște și disperare. La vreme de nevoie și necaz, preoții ne sfătuiesc să citim acest acatist în genunchi, în liniște și cu multă smerenie. După ce terminăm de citit acest acatist, putem rosti o rugăciune pentru ajutor imediat. 

Atunci când suntem copleșiți de necazuri și disperare, este bine să citim vindecătorul acatist Pogorârea Sf. Duh pentru luminarea minții și a sufletului. Astfel, vom scăpa de gândurile rele și de deznădejde, având parte de protecția și binecuvântarea divină. 

Sfântul Anton
Adauga un comentariu