Stiri si curiozitati

Acatistul izbăvirii de boală. Ce să rostești în momentele de suferință trupească sau sufletească

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul izbăvirii de boală. Ce să rostești în momentele de suferință trupească sau sufletească
În momentele de grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni taumaturgice și să citim Acatistul izbăvirii de boală.

Atunci când ne confruntăm cu o problemă de sănătate este bine să citim Acatistul izbăvirii de boală. Acesta are o forță vindecătoare deosebită și face minuni pentru cel care îl rostește cu multă credință și smerenie. Rostirea unor rugăciuni la vreme de necaz este de grabnic ajutor și îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste probleme și să nu își piardă speranța. Iată ce să rostești în momentele de suferință trupească sau sufletească.

Acatistul izbăvirii de boală, de grabnic ajutor și făcător de minuni

La vreme de suferință și boală este bine să rostim câteva rugăciuni taumaturgice. Acestea sunt înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să nu își piardă credința și să treacă mai ușor peste suferințele din viața sa.

Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o hrană spirituală pentru credincios și îl ajută pe acesta să aibă o relație profundă cu divinitatea.  De aceea, citirea acatistului izbăvirii de boală este de grabnic ajutor pentru cel aflat în suferință, fie ea trupească sau sufletească.

Acatistul izbăvirii de boală se rostește cât mai des cu putință atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate sau suntem copleșiți de dureri și chinuri sufletești.

,,Miluiește-l, Iubitorule de oameni, pe robul Tău care pătimește, arătându-i mila Ta cea nemăsurată. Dă-i lui putere să se ridice din patul durerii și să se roage Ție împreună cu noi, cei cu sufletele slăbite de patimi, dar însetate de tămăduirea Ta: Iisuse preadulce, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, miluiește-ne!

Doamne, Cel ce ai zis că nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi, primind smerita noastră rugăciune care se aduce Ție cu zdrobire de inimă, vino cu puterea Ta cea tămăduitoare și alină durerile robului Tău care se află în mare suferință, trimițând peste noi harul Tău cel curățitor.”

Pe lângă acest acatist tămăduitor, putem rosti la vreme de boală și Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată. Acesta este făcător de minuni și de grabnic ajutor în cele mai grele momente. De asemenea, putem rosti și câteva rugi puternice din Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții.

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că sunt copleșite de problemele de la serviciu și cad în deznădejde din cauza stresului. În astfel de momente, putem rosti o rugăciune pentru liniște la locul de muncă, dar și câteva rugi pentru spor în toate și îndepărtarea relelor.

Cum să te rogi la vreme de necaz și suferință

În momentele de suferință trupească sau sufletească putem rosti câteva rugăciuni vindecătoare și făcătoare de minuni. Pe lângă Acatistul izbăvirii de boală, putem citi și Acatistul Sf. Teodora de la Sihla pentru iertarea păcatelor și pocăință.

Pe lângă durerile provocate de o boală trupească, la fel de chinuitoare sunt și suferințele sufletești. Atunci când ne simțim copleșiți de probleme și avem sufletul împovărat de griji este bine să rostim câteva rugăciuni taumaturgice. De mare ajutor este canonul la vreme de boală către Maica Domnului, făcător de minuni și vindecător.

Acest canon se rostește zilnic la vreme de suferință pentru alinarea durerilor și îndepărtarea necazurilor din viața noastră.

,,Neputințele mele și bolile, tămăduiește-le, Născătoare de Dumnezeu, ca ceea ce ai născut cu trup pe Dumnezeu Cuvântul, pe Cel ce, cu patimile Lui, a purtat neputințele și bolile tuturor și pe Cel ce vindecă betejunile. Ceea ce ai născut, Stăpână, fără dureri, durerile mele și cumplitele chinuri și pătimirile cele mai groaznice care mă apasă și mă încolțesc din toate părțile, ușurează, ridică povara și prin cercetarea ta tămăduiește-mă.

Întoarce-mi jalea bolii mele în bucuria însănătoșirii, rupe sacul cel întunecat al răului meu obicei, Fecioară, și încinge-mă cu bucuria strălucită a deprinderii celei bune și de veselie umple-mă. Cuptorul învăpăiat al patimilor a aprins scânteile arzătoare ale bolilor celor stricătoare și mă arde cu cărbunii înfocați prin cele mai cumplite arsuri, dar dacă mă vei răcori tu, Stăpână, răcoarea ta va fi mie vindecare.”

În momentele de grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni taumaturgice și să citim Acatistul izbăvirii de boală. Acesta este înzestrat cu o forță vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel aflat în suferință.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu