Stiri si curiozitati

Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii pentru cei deznădăjduiți. Iată ce trebuie să rostești atunci când ești copleșit de necazuri

Publicat: 26 ian. 2022
Acatistul Maicii Domnului Aratatoarea Caii
Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii este de grabnic ajutor pentru cei copleșiți de necazuri.

Atunci când sunt cuprinși de probleme și simțim că nu mai avem putere este bine să citim Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii pentru cei deznădăjduiți. În momentele de grea încercare, rostirea unei rugăciuni este de grabnic ajutor. Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii îi ajută pe cei lipsiți de speranță și cuprinși de disperare. Iată ce trebuie să rostești atunci când ești copleșit de necazuri.

Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii, la vreme de necaz și deznădejde

Acatistele se citesc după o rânduială anume și în cele mai grele momente.  Preoții ne sfătuiesc să rostim câteva rugăciuni începătoare înainte de a citi Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii. Este binecunoscut faptul că acatistele se citesc în genunchi, cu multă smerenie și credință.

Pe lângă acest acatist, este bine să citim și Acatistul Atotputernicul Dumnezeu, pentru a avea parte de ocrotirea divină. De asemenea, putem rosti și o rugăciune către sfinții arhangheli pentru fiecare zi a săptămânii, în perioadele de grea suferință trupească sau sufletească.

Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii se citește atunci când nu mai avem putere și sunt copleșiți de necazuri și deznădejde.

,,Închis și părăsit îmi e altarul inimii, dar Chipul lui Dumnezeu pecetluit pe ființa mea mă arde cu dor nestins. Nu am altă scăpare din iadul deznădejdii fără numai pe tine, Fecioară: luminează-mi întunericul, descoperă-mi lumina feței Fiului tău, că să aflu raiul smereniei și cu mulțumire să strig: Bucură-te, Arătătoarea Căii!

Nu-mi pot găsi liniștea, nu-mi pot afla Chipul, nu pot să-mi îndrept viața decât privind spre Pruncul dumnezeiesc din brațele tale, Preacurată, spre Care pururi arăți cu iubire de Maică și doar așa, cu închinare, ușile altarului de taină iarăși se deschid.

Nimica sunt eu, făptura, abia ca o frunză purtată de vântul patimilor și valurile ispitelor; dar din nimic a făcut Dumnezeu lumea și așa nu deznădăjduiesc, ci cred iubirii Sfintei Treimi care m-a creat. Și către icoana nașterii tale, Fecioară, îmi tind cugetul inimii, strigând împreună cu tine: Fie mie, Doamne, după cuvântul Tău, Aliluia!”

Ce rugăciuni se rostesc atunci când ești copleșit de probleme

Rugăciunile sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită, iar cel care le rostește cu multă credință va reuși să treacă mai ușor peste probleme și să nu își piardă speranța. De grabnic ajutor sunt acatistele, ce se citesc după un mic ritual sacru. 

Înainte de a citi un acatist, este bine să ne pregătim sufletește, să renunțăm la gândurile rele și să ne liniștim. Preoții ne sfătuiesc, de asemenea, să aprindem candela sau o lumânare înainte de a citi din acatist. 

După ce am rostit rugăciunile începătoare, precum „Tatăl nostru” sau „Crezul”, se citește Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii. La final, este bine să spunem și rugăciunea Sf. Haralambie, care face minuni pentru cei aflați în suferință.

Pentru a scăpa de deznădejde și necazuri, preoții ne îndeamnă să rostim de trei ori condacul 13  din Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii. Acesta se spune la final, cu multă convingere și credință.

,,Nu va putea cineva să-și lumineze cugetul și simțirea de nu va cunoaște dragostea lui Hristos ce preface inima în cer nou și pământ nou. Călăuzește-mi dar, Preacurată Fecioară, voirea cea slăbănogită la limanul voii dumnezeiești, că întărită în har să se înalțe spre cerul nepătimirii și să vadă prealuminat Chipul Fiului Tău întru slava Tatălui Ceresc și odihna Preasfântului Duh, cântând împreună cu tine: Aliluia! (de trei ori)

Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii este de grabnic ajutor pentru cei copleșiți de necazuri. Acest acatist se citește în momentele de grea încercare și îl ajută pe cel în suferință să depășească problemele și să își păstreze credința statornică.

Sfântul Anton
Adauga un comentariu