Stiri si curiozitati

Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil: Cum să te rogi pentru protecție și pentru vești bune

Publicat: 09 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil Cum să te rogi pentru protecție și pentru vești bune
Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil au putere foarte de mare deoarece sunt foarte aproape de Domnul, ei find cei care l-au dat jos pe Necurat din Rai

Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este unul dintre cele mai puternice acatiste şi se citeşte în special pentru protecţie a casei, a inimii, a capului, protecţie împotriva oricărui vrăjmaş văzut sau nevăzut.

Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil au putere foarte de mare deoarece sunt foarte aproape de Domnul, ei find cei care l-au dat jos pe Necurat din Rai.

Arhanghelii Mihail și Gavriil

Cum ne ajută Arhanghelii Mihail și Gavriil

Sfântul Arhanghel Mihail, a cărui nume în ebraică înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?“, are o putere foarte mare, fiind reprezentat ca ţinând o sabie în mînă, iar Sfântul Arhanghel Gavriil este vestitorul zorilor, fiind reprezentat ca având o trâmbiţă şi în fiecare dimineaţă trezeşte toată suflarea de pe pămînt.

Arhanghelul Gavriil este cel care aduce veştile bune, știut fiind faptul că i-a dat vestea Fecioarei Maria că va avea un fiu (Bunavestire). De aceea, credincioșii care aşteaptă o veste trebuie să se roage ca să fie bună.

Arhanghelii Mihail și Gavriil

Teologii susțin că visele pe care le aveţi dimineaţa, între 5.00 şi 7.00, pot avea mesaj divin. De asemenea, este indicat ca între orele 0.00 şi 5.00 să nu umblați singuri pentru că protecţia pe pământ este foarte scăzută. Între aceste ore, majoritatea îngerilor sunt la Sfânta Liturghie în cer şi demonii umblă mult în acele ore. Tocmai de aceea este indicat ca între aceste ore omul să doarmă. În cazul în care mergeți la o petrecere, este indicat ca aceasta să aibă loc într-un loc închis.

În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri. Astfel, nu îi prăznuim doar pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu.

Arhanghelii Mihail și Gavriil

Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil: Cum se citește

Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil începe cu Condacul „Pe căpeteniile îngerilor Treimii, pe Mihail și Gavriil, să-i lăudăm noi toți, iubitorii de praznic, care ne acoperim cu ari­pile amândurora și din nevoile cele de multe feluri ne izbăvim, unuia grăind: bucură-te, slujitorule al Legii, iar altuia zicând: bucură-te, îngere al darului!“, Icosul 1 , care are la final are mesajul „Bucură-te, Mihaile, slujitorule al Legii!“ și Icosul 2, care are la final are mesajul „Bucură-te, Gavriile, îngere al darului!“. Urmează icosuri și condace până la 13, citite alternative.

La final se citește din nou Icosul 1 și Condacul 1 și Rugăciunea către Sfinții Arhangheli:

„Sfinților Arhangheli, Mihail, Gavriil, Rafail, Evgudiil, Uriil, Salatiil și Varahil, vă rugăm să fiți alături de noi la greu, să ne ajutați în lupta împotriva întunecaților diavoli, să ne ajutați în rugăciunile noastre la Preabunul Dumnezeu. Vă rugăm, mai marilor Voievozi ai Oștirilor Cerești, noi, nevrednicii, să ne acoperiți și pe noi cu acoperământul aripilor slavei voastre celei netrupești, păzindu-ne pe noi, cei care cădem cu dinadinsul.

Vă mulțumim că sunteți grabnic ajutători și ne rugăm Preasfintei Treimi să vă dea daruri sfinte ca pentru Voievozii Cerești, Binecuvântare Sfântă, Har și multă Putere Dumnezeiască spre a ieși întotdeauna biruitori în lupta cu întunericul. Amin!“

Arhanghelii Mihail și Gavriil

Adauga un comentariu