Stiri si curiozitati

Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea. Cum să te rogi pentru a fi ferit de rele

Publicat: 26 sept. 2022
Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea. Cum să te rogi pentru a fi ferit de rele
La vreme de grea întristare și suferință trupească sau sufletească putem citi Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea.

La vreme de necaz și grea durere trupească sau sufletească este bine să citim Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea. Acestea au o putere tămăduitoare deosebită și sunt făcătoare de minuni pentru cel cuprins de disperare și deznădejde. Iată cum să te rogi pentru a fi ferit de rele și ispite.

Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea, de grabnic ajutor la vreme de întristare și suferință

Atunci când suntem copleșiți de probleme și suferințe sau când suntem cuprinși de deznădejde și împovărați de suferințe sufletești, de mare ajutor este Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea. Acatistul către Maica Domnului se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de ocrotirea divină și de ajutor ceresc.

Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea se rostește pentru îndepărtarea relelor, vindecarea și alinarea suferințelor, dar și pentru liniște sufletească.

,,După Sfânta Adormire a Ta şi după minunata primire cerească care Ţi S-a făcut, ai primit un loc în Sfânta Împărăţie, un Sobor minunat al Tău, un loc pe Pământ unde se Preaslăveşte Numele Tău, precum şi darul de a-i vindeca pe cei care cu dragoste la Tine se roagă neîncetat: Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Binecuvântarea Domnului Savaot a fost mare peste Tine, Maică Preacurată, dându-Ţi-se daruri multe şi foarte mari. Puterea, Iubirea şi Mila Ta s-au văzut de-a lungul veacurilor, iar noi Te rugăm Măicuţă aşa:

Vindecă-ne Maică, Împărăteasă a Cerului şi a Pământului!

Vindecă-ne Maică Ocrotitoare şi Apărătoare a creştinilor!

Vindecă-ne Maică Preamilostivă şi Grabnic Ajutătoare!

Vindecă-ne Maică a Ajutorului Dumnezeiesc, nădejdea noastră!

Vindecă-ne Maică Preacurată şi de Dumnezeu Binecuvântată!

Vindecă-ne Maică Născătoare de Dumnezeu, Fecioară Preacurată!

Vindecă-ne Maică Preasfântă, Multiubitoare şi în credinţă întăritoare!

Vindecă-ne Maică Prealuminată, Preaputernică şi de rău Izbăvitoare!

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Toţi cei care Te iubesc şi cu evlavie Ţi se roagă fierbinte spre a fi vindecaţi, primesc al Tău ajutor, Preacurată şi mulţumindu-Ţi pentru ajutor Îi cântă Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!”

Pe lângă acest acatist făcător de minuni, putem citi în fiecare zi și Acatistul Izvorul Tămăduirii pentru sănătate, spor în toate și împlinirea dorințelor. De asemenea, este bine să rostim la sfârșitul fiecărei săptămâni cea mai puternică rugăciune de duminică.

Cum să te rogi pentru ajutor divin și spor în toate

Pentru a avea parte de binecuvântarea tuturor forțelor cerești și de spor în toate, dar și pentru luminarea minții și îndepărtarea relelor, putem citi Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea. Acesta se rostește cu mintea eliberată de gânduri rele, cu multă credință și smerenie.

,,Ajutorului omenesc nu ne încredința pe noi, Preasfântă Stăpână, ci primește rugăciu­nea robilor tăi, că necazurile ne cuprind și nu putem răbda săgetările diavolilor; acoperământ nu ne-am agonisit nicăieri unde să scăpăm noi, păcătoșii, pururea fiind biruiți; mângâ­iere nu avem afară de tine, stăpâna lumii. Nă­dejdea și folositoarea credincioșilor, nu trece rugăciunile noastre, ci le fă de folos.

Nimeni din cei ce aleargă la tine nu iese rușinat, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; ci, cerând dar bun, primește dăruirea către cere­rea cea de folos. Prefacerea celor necăjiți, izbăvirea celor neputincioși fiind, izbăvește pe robii tăi, Năs­cătoare de Dumnezeu Fecioară, pacea celor din războaie, liniștea celor înviforați, singura folosi­toare a credincioșilor.

Cu adevărat, Născătoare de Dumnezeu, te mărturisim pe tine Fecioară curată, noi cei izbăviți prin tine, slăvindu-te cu cetele cele fără de trup.

Să nu întorci fața ta de la izvorul lacrimilor mele, Fecioară, care ai născut pe Hristos, Cel ce a șters toată lacrima de pe fața tuturor.

Umple de bucurie inima mea, Fecioară, ceea ce ai primit plinirea bucuriei și ai pierdut grija păcatului. Cu strălucirea luminii tale luminează, Fe­cioară, negura neștiinței și o izgonește de la cei ce cu credință te mărturisesc pe tine Născă­toare de Dumnezeu.”

La vreme de grea întristare și suferință trupească sau sufletească putem citi Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Vindecătoarea. Acestea au o forță tămăduitoare deosebită și îl ajută pe cel cuprins de deznădejde și împovărat de griji.
Adauga un comentariu