Stiri si curiozitati

Acatistul zilei de marți pentru îndepărtarea relelor. Ce rugăciuni să rostești în a doua zi din săptămână

Publicat: 26 apr. 2022
Acatistul zilei de marti
Este bine să rostim în a doua zi din săptămână acatistul zilei de marți pentru îndepărtarea relelor și spor în toate.

Acatistul zilei de marți pentru îndepărtarea relelor este de grabnic ajutor și făcător de minuni pentu cel încercat de probleme. Pentru a avea parte de ocrotirea divină și de binecuvântarea tuturor forțelor cerești, este bine să spunem zilnic o rugăciune sau să citim un acatist vindecător. Iată ce rugăciuni să rostești în a doua zi din săptămână.

Acatistul zilei de marți pentru îndepărtarea necazurilor și alinarea suferințelor

Rugăciunea este o hrană spirituală pentru credincios, iar dacă este rostită zilnic cu multă smerenie și convingere, cel greu încercat de probleme va reuși să treacă mai ușor peste suferințe, necazuri și dureri, fie ele trupești sau sufletești.

Este binecunoscut faptul că acatistele sunt înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel aflat în suferință. Acatistele se citesc după câteva rugi începătoare, puternice și făcătoare de minuni. Acestea pot fi citite cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea divină, de liniște și de spor în toate.

Pe lângă acatistul zilei de marți, putem citi și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții. Acesta este de grabnic ajutor în momentele de deznădejde și disperare.

De grabnic ajutor sunt și rugăcinile la diferite trebuințe, acestea fiind rostite zilnic, în liniște și cu multă smerenie și convingere.

Preoții ne sfătuiesc să spunem o rugăciune în fiecare zi a săptămânii și să citim acatiste cât mai des cu putință. Pentru a doua zi a săptămânii putem citi acatistul zilei de marți al marelui prooroc Ioan Botezătorul.

,,Putere din cer, Ioane proorocule, dăruieşte nouă celor ce lăudăm înfricoşătoarea şi uimitoarea ta minune cea purtătoare de lumină și ca aurul strălucitoare și preamărită, că luminezi inimile credincioşilor, celor ce cu credinţă cântă lui Dumnezeu: Aliluia!

Toată lumea te are pe tine mare apărător și bun ajutor întru nevoi; pentru aceea ca pe un apărător al credincioșilor, și grabnic izbăvitor, te cinstim pe tine.

Din toate necazurile slobozeşti pe toți, care cu dragoste și bucurie săvârşesc pomenirea ta cea purtătoare de lumină, Sfinte Ioane proorocule și botezătorule; căci, ca o făclie purtătoare de strălucire, luminezi pe cei ce laudă pe Dumnezeu cu cântarea: Aliluia!”

Ce rugăciuni să rostești în fiecare zi de marți

Pe lângă acatistul zilei de marți, putem citi cât mai des cu putință și Acatistul Bunei Vestiri pentru spor în toate și îndeplinirea tuturor dorințelor. De asemenea, pentru a avea parte de liniște sufletească după o zi grea de muncă și stresantă, putem rosti acasă, în liniște, rugăciunea serii, vindecătoare și făcătoare de minuni.

Mai mult, este bine să spunem în a doua zi a săptămânii și cea mai puternică rugăciune de marți. Aceasta are o putere taumaturgică deosebită și este de mare ajutor pentru cel aflat în suferință sau copleșit de necazuri.

,,Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată.

Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui. Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu.”

Este bine să rostim în a doua zi din săptămână acatistul zilei de marți pentru îndepărtarea relelor și spor în toate. Acesta este de grabnic ajutor pentru cel cuprins de deznădejde și copleșit de suferințe.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim
Adauga un comentariu