Economic Local

Acces gratuit la echipamente wireless pentru scoli, printr-un proiect finantat din fonduri europene

Publicat: 20 nov. 2018
1

In cadrul Programului Operational Competitivitate (POC) a fost semnat cu Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare contractul de finantare aferent proiectului "Platforma Nationala Integrata Wireless Campus".

Obiectivele proiectului sunt: crearea, în cel putin 2.000 scoli din România, a infrastructurii tehnice necesare utilizarii resurselor si serviciilor de tip OER si WEB 2.0 în educatie; dotarea a 4.500 scoli gimnaziale cu echipamente wireless; cresterea cu 15 procente a numarului de profesori care utilizeaza internetul prin "Wireless Campus".

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Valoarea totala a contractului semnat este de 44,95 milioane de euro, iar perioada de implementare de 36 luni, timp în care, se estimeaza ca peste un milion de elevi si profesori vor beneficia de rezultatele proiectului.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Programul Operational Competitivitate, în cadrul caruia este dezvoltat proiectul "Platforma Nationala Integrata – Wireless Campus", contribuie, prin interventiile sale, la cresterea competitivitatii si la dezvoltarea economica, îmbunatatind accesul, securitatea si utilizarea TIC.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

"Oferim astfel copiilor posibilitatea de a utiliza, în procesul educational, tehnologii informatice noi si facilitam accesul la resursele educationale digitale. Acestea sunt indispensabile pentru un învatamânt modern în care se folosesc, pe scara larga, modele si metode flexibile pentru dobândirea unui bagaj cât mai mare de informatii", au precizat reprezentantii Agentiei de Administrare a Retelei Nationale de Informatica.

POC beneficiaza, în actuala perioada de programare, de o alocare de 1,32 miliarde euro, prin Fondul Europenean de Dezvoltare Regionala.
 

Adauga un comentariu