News Flash:

Accesarea fondurilor pentru dezvoltarea resurselor umane

12 Februarie 2008
1598 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristian Ababei coordonator al Organismului Intermediar POS DRU de la Piatra Neamt
• Obiectivul general al programului il reprezinta dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si a invatarii pe parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru viitoarea participare a 850.000 de persoane pe o piata a fortei de munca moderna, flexibila si inclusiva

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) a publicat varianta finala a Documentului Cadru de Implementare a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. POS DRU are stabilite axele prioritare si domeniile de interventie in vederea implementarii asistentei financiare a Uniunii Europene prin intermediul Fondului Social European, pentru perioada de programare 2007-2013. Pentru a obtine finantare, beneficiarii trebuie sa completeze cererea de finantare impreuna cu anexele din Ghidul solicitantului.

Aceste documente sunt in curs de elaborare, dar conditiile si cheltuielile eligibile stabilite prin Documentul Cadru de Implementare al programului raman aceleasi. Principiul de baza dupa care se va realiza finantarea proiectelor prin POS DRU, pentru toate cele sase Axe Prioritare tematice deschise competitiei de proiecte, este primul venit- primul servit, in sensul ca proiectele vor fi evaluate, selectate si contractate pe masura ce sunt depuse de beneficiari la Autoritatea de Management sau la Organismele Intermediare. "Cererile de finantare se vor depune electronic, pe site-ul Fondului Social European, www.fseromania.ro. De aici, dosarele vor fi trimise catre Organismele Intermediare Locale, unde vor fi evaluate", a declarat Cristian Ababei, coordonator al Organismului Intermediar POS DRU de la Piatra-Neamt. Pot depune cereri de finantare agentii, structurile subordonate sau aflate in coordonarea Ministerului Educatiei si alte organisme publice cu atributii in formarea cadrelor didactice si a formatorilor, inspectoratelor scolare judetene si structurile afiliate, organizatiile nonguvernamentale si asociatiile de profil. Pentru a fi eligibil, orice proiect trebuie sa fie relevant pentru obiectivele specifice ale axei prioritare sau domeniului de interventie, iar grupurile tinta trebuie sa fie in concordanta cu conditiile stabilite prin fiecare axa prioritara. Proiectul trebuie sa respecte perioada maxima de implementare, maxim 3 ani si perioada de transmitere a cererilor de finantare. Alocarea financiara totala pentru POS DRU depaseste 4,2 miliarde Euro, din care 3,47 miliarde Euro reprezinta fondurile acordate de UE, iar restul contributia nationala. Cererile de finantare se pot depune imediat ce este publicat Ghidul solicitantului, iar fondurile vor fi acordate gradual pana in 2013.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ghidul solicitantului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013523 (s)