Gadgeturi

Accesoriile pentru LG G5 sunt compatibile si cu alte smartphone-uri

Publicat: 07 mart. 2016
5

LG a introdus un concept interesant pe piata de smartphone-uri, compania oferind o serie de accesorii inteligente pentru G5, care imbunatatesc capabilitatile telefonului. Din pacate, acestea sunt conectate la telefon printr-un port proprietar numit Magic Slot, accesoriile fiind compatibile exclusiv cu acest model de smartphone. Unul dintre ele poate fi insa conectat si la alte dispozitive destul de usor, insa intr-un mod nu tocmai comod.

Se pare ca modulul audio pentru LG G5 este compatibil cu orice smartphone Android care ofera o conexiune prin USB Type-C. Acesta apare ca un DAC obisnuit pe telefon, iar castile conectate la acesta vor oferi o calitate audio superioara telefonului. Desigur, acest lucru se intampla daca ai o pereche de casti de calitate si fisiere audio de fidelitate inalta.

 Metoda de conectare este destul de simpla. Accesoriul, realizat in parteneriat cu Bang & Olufsen, vine la pachet cu un capac pentru protectia conectorului. Capacul include insa o parte electronica, cu o mufa USB Type-C, care faciliteaza conectarea la orice alt smartphone. Nu este clar daca aceasta functie a fost sau nu planuita de catre LG, insa cei care doresc un upgrade audio pentru smartphone au acum o optiune in plus, de la un producator cu greutate in industrie,

Singurul dezavantaj este modul de conectare si numarul limitat de dispozitive compatibile. Ai nevoie de un smartphone cu mufa USB Type-C, un cablu USB Type-C, o pereche de casti scumpe si melodii intr-un format losless. Pentru muzica redata de pe un smartphone, probabil ca este o bataie de cap prea mare.

Adauga un comentariu