Local

Accident de muncă în zona industrială din Iaşi. Un bărbat a decedat la fabrica de pâine Vel Pitar – EXCLUSIV FOTO, VIDEO

Publicat: 24 sept. 2021
Ambulanță SMURD la Vel Pitar
Accident de muncă la fabrica de pâine Vel Pitar. Un bărbat de 45 de ani a decedat

În jurul orei 9.00 s-a produs un accident de muncă. Un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa faptul că un angajat al fabricii de pâine Vel Pitar, Şapte Spice, din zona industrială a Iașului, a fost prins într-o celulă de tărâță în timp ce curăţa pereţii acesteia.

UPDATE: La fața locului au venit polițiștii ieșeni, dar și un echipaj SMURD. Reprezentanții ITM au ajuns la fața locului și au demarat o anchetă. De asemenea, reprezentanții Institutului de Medicină Legală Iași trebuie să sosească pentru a ridica trupul neînsuflețit al bărbatului.

„O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași s-a deplasat la punctul de lucru al companiei 7 Spice, unde o persoană a fost găsită decedată de colegi. Se fac cercetări privind accidentul. Persoana în vârstă de 40 de ani, cu 20 de ani vechime în cadrul firmei, ca operator siloz, a căzut într-un ţânc cu tărâțe. Nu se știe momentan cauza decesului”, Costel Grojdea, inspector şef în cadrul ITM Iaşi.

Știre inițială

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit inconştient. La faţa locului s-a deplasat descarcerea de la Detaşamentul 2 de Pompieri şi un echipaj de prim ajutor de tip D2. La solicitarea salvatorilor a fost găsit bărbatul inconştient. I s-au aplicat manevrele de resuscitare de către echipajul medical, însă din nefericire s-a declarat decesul. A fost dirijat şi echipajul de terapie intensivă mobila.

„La ora 08.50 a fost făcut un apel prin 112 de la un angajat al fabricii Vel Pitar, Şapte Spice, care anunţa că este prinsă o persoană de sex masculin în vârstă 45 de ani în celulă de tărâță în timp ce curăţa pereţii acesteia. Nu poate ajunge la el şi solicită descarcerarea. Se dirijează descarcerarea de la D2 şi echipajul de prim ajutor (EPA) D2. La locul solicitării este găsit un bărbat în vârstă de 45 de ani, găsit inconştient. Se începe rescuscitarea cardio pulmonara de către EPA D2 şi se dirijează echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. Se declară decesul”, au transmis autorităţile ieşene.

Alt accident de muncă, în judeţul Iaşi

Reamintim faptul că în luna decembrie a anului 2020 a avut loc un alt accident de muncă. Un mal de pământ s-a desprins şi a căzut peste doi muncitori care executau o lucrare în localitatea ieşeană Roşcani. Colegii de munca au sărit imediat în ajutorul acestora, însă unul dintre aceştia a decedat.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, de poliţie şi un elicopter SMURD Iaşi.

„Elicopter, SMURD și ambulanță la un accident de muncă, doi muncitori lucrau la canalizare și s-a surpat un mal. M.D., 28 ani, bărbat, fractură la antebraț, traumatism toracic; C.G., 45 ani, bărbat, prins sub pământ, găsit în stop cardio respirator, se efectuează manevre de resuscitare. Primul adus de elicopter la Iaşi, al doilea decedat după resuscitare”, a declarat la acel moment prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Un vietnamez a căzut de la etajul 4, în municipiul Iaşi

Pe bulevardul Poitiers, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani de origine vietnameză a suferit un accident de muncă. Acesta a căzut de la etajul 4, în luna aprilie a anului 2021. A suferit un politrumatism prin cădere de la o înălţime, un traumatism cranio cerebral cu policontuzie, o contuzie abdominală, are multiple fracturi membre superioare şi inferioare.

„La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SAJ cu terapie intensivă Mobilă care au spus, conform unor surse că şansele de supravieţuire a muncitorului sunt extrem de mici. De altfel, tot la faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la ITM. Muncitorul a căzut de la etajul 4. Era pe un pod deasupra blocului de unde se preiau materialele de construcţii. O echipă ITM a ajuns la faţa locului pentru a verifica situaţia sesizată. Dacă este accident de muncă vom ancheta cazul”, a declarat la acel moment Costel Grojdea, Inspector șef în cadrul ITM Iași pentru BZI.RO.

Comentarii
Adauga un comentariu