Eveniment-Social

Accident de tramvai in zona industriala

Publicat: 26 mart. 2008
1

• Un mijloc de transport al Regiei Autonome de Transport Public Iasi a fost implicat intr-o coliziune cu un autoturism in zona industriala

Un accident de tramvai petrecut in zona industriala a lasat Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi fara una din garniturile de tramvai achizitionate recent din Stuttgart. Astfel, calatorii care se aflau in acel moment in tramvaiul care circula pe ruta cinci, intre Dacia si Tutora, au avut parte de clipe de groaza cand soferul unui autoturism nu a acordat prioritate garniturii si a intrat in plin in mijlocul de transport. Calatorii din tramvai nu au avut de suferit, insa soferului imprudent ii va fi suspendat carnetul de conducere.

Pe de alta parte, si sfarsitul de saptamana care a trecut a fost unul destul de bogat in accidente in care au fost implicate mijloace de transport in comun. Astfel, au fost inregistrat alte patru coliziuni in care au fost implicate atat autobuze, cat si tramvaie, iar unul din aceste accidente a fost provocat de soferul unui mijloc de transport. Incidentul s-a petrecut pe strada Anastasie Panu, in dreptul restaurantului Dunarea. Celelalte accidente s-au petrecut in Piata Independentei si in Podu Ros si au fost cauzate de neatentia celorlalti participanti la trafic. In ceea ce-l priveste pe soferul care a cauzat accidentul, acesta va fi supus unei anchete interne in cadrul Regiei pentru a fi luate masurile de rigoare. „Se va face o ancheta interna si soferul autobuzului poate fi sanctionat. Autobuzul nu a suferit avarii si va putea fi repus in circulatie. In astfel de situatii noi dam avertismente scrise la soferi. Dar din cauza traficului foarte greu, le dam circumstante atenuante. De asemenea, in ceea ce priveste tramvaiele, acestea au prioritate prin lege pe calea de rulare si astfel se intelege de ce sunt asa multe accidente”, a precizat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP Iasi. Pe de alta parte, acesta a mai spus ca au inceput lucrarile de reabilitare la cel de-al doilea tronson de linii de tramvai din zona Gara – Arcu. Astfel, firma austriaca Martin Rose, cea care a castigat licitatia privind reabilitarea liniilor de tramvai din municipiu, a inceput sa lucreze pe strada Bacinschi, langa Billa. „De ieri s-a blocat circulatia traficului auto pe strada Silvestru spre Arcu. Muncitorii aveau de carat materiale si zona fiind plina de autoturisme, traficul s-ar fi ingreunat. Insa s-a circulat normal dinspre Arcu spre Silvestru, asta insemnand cealalta banda de circulatie”, a mai adaugat Adrian Mihai.

Adauga un comentariu