International

Accident feroviar grav în Austria. Un tren de pasageri a deraiat

Publicat: 10 mai 2022
Accident feroviar grav în Austria. Un tren de pasageri a deraiat
Accidentul feroviar grav din Austria s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea a altor câteva

Un accident feroviar grav a avut loc luni seară, 9 mai, în Munchendorf, în apropiere de Viena, capitala Austriei. Un tren cu aproximativ 100 de pasageri a deraiat. Bilanţul publicat până acum indică un mort, trei răniţi grav şi nouă călători cu răni ușoare.

Reprezentantul Crucii Roşii din Austria, Andreas Zenker, a transmis că mai mulţi pasageri nevătămaţi au fost duşi la un centru de ajutor în caz de catastrofe.

accident feroviar grav în Austria
Autoritățile au declarat că accidentul feroviar a avut loc luni seara, 9 mai, imediat după ora 18:00, la sud de capitala Austriei

Accident feroviar grav în Austria

Accidentul feroviar grav din Austria s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea a altor câteva, după ce două vagoane au deraiat și s-au răsturnat în apropiere de Viena. Autoritățile au declarat că accidentul feroviar a avut loc luni seara, 9 mai, imediat după ora 18:00, la sud de capitala Austriei. Operatorul feroviar austriac OeBB a precizat că trenul implicat în accident nu aparținea companiei, ci lui Raaberbahn, o societate feroviară privată care face legătura între Austria și Ungaria vecină.

La faţa locului, în apropiere de satul Münchendorf, au intervenit mai mulți salvatori și patru elicoptere . Autoritățile au precizat că trenul se deplasa spre Viena când vagoanele au deraiat și unul dintre ele s-a prăbușit pe câmp.

„O persoană a murit, trei au fost rănite grav și nouă au fost rănite ușor”, a declarat Zenker, adăugând că aproximativ 100 de pasageri se aflau în tren la acea oră de vârf.

accident feroviar grav în Austria
La faţa locului, în apropiere de satul Münchendorf, au intervenit mai mulți salvatori și patru elicoptere

În urma accidentului, toate trenurile au fost deviate

În acest sens, compania feroviară Raaberbahn a declarat că toate trenurile dintre Ebenfurth și gara principală din Viena au fost deviate din cauza unui „incident”.

„Cu mare regret ne uităm la accidentul feroviar de pe linia dintre Ebreichsdorf și Gara Centrală din Viena”, a declarat compania ungaro-austriacă pe rețelele de socializare.

„Din motive care nu sunt încă cunoscute, două vagoane Ventus au deraiat în zona Münchendorf”, a adăugat Raaberbahn.

De altfel, în aprilie 2018, 54 de persoane au fost rănite după ce două vagoane s-au ciocnit într-o stație din orașul austriac Salzburg. La începutul aceluiași an, în luna februarie, o persoană a murit și 22 au fost rănite, când două trenuri de pasageri s-au izbit frontal în centrul Austriei.

Iar în 2021, 17 persoane s-au ales cu răni după ce un tren regional care transporta școlari a deraiat într-un râu din Alpii austrieci.

accident feroviar grav în Austria
Autoritățile au precizat că trenul se deplasa spre Viena când vagoanele au deraiat și unul dintre ele s-a prăbușit pe câmp

Accident feroviar în Bacău

Într-o altă ordine de idei, amintim că în data de 25 ianuarie 2022, s-a produs un accident feroviar grav la Bacău, rezultând prin rănirea gravă a unei fetițe de 12 ani, după ce a fost lovită de o locomotivă în timp ce traversa calea ferată. Momentul șocant, cu un puternic impact emoţional a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

În imaginile video se poate observa cum fetiţa care se afla cu spatele, nu vede garnitura de tren şi traversează calea ferată fără a se asigura corespunzător. Minora, aflată în stare gravă, a fost transportată la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

„O minoră a fost transferată de urgență de la Bacău în urma unui accident feroviar. Aceasta a suferit un politraumatism și a fost internată în ATI – chirurgie plastică. O echipă multidisciplinară intervine în aceste momente și se încearcă salvarea membrului inferior”, a declarat dr. Roșu Solange, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria”.

Larisa, fetița accidentată pe calea ferată, a ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Iași, cu o fractură la picior. Medicii au reușit cu greu să îi salveze piciorul și să îl replanteze, însă minunea a fost realizată. Totul a decurs conform așteptărilor medicilor, Larisa a început să se simtă mai bine și după câteva săptămâni de spitalizare a putut să se întoarcă acasă.
Adauga un comentariu