International

Accident feroviar în Republica Cehă. Doi morți și 40 de răniți – UPDATE

Publicat: 04 aug. 2021

Două persoane au murit şi alte zeci au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în satul Milavce din partea de vest a Republicii Cehe, potrivit AP. Poliţia a raportat că elicopterele au ajuns la faţa locului pentru a ajuta persoanele rănite în accident. Serviciile de urgenţă împreună cu pompierii locali sunt, de asemenea, la faţa locului pentru a face faţă rănilor, potrivit DW.

„Putem confirma că două persoane şi-au pierdut viaţa la faţa locului”, a spus Poliţia cehă.

UPDATE: Potrivit presei locale, sunt 40 de persoane rănite.

Potrivit presei locale, trenurile s-au ciocnit între staţiile Domazlice şi Blizejov. Ministrul Transporturilor, Karel Havlicek, se îndreaptă spre locul accidentului.

„Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului”, a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter.

Poliția din Republica Cehă a informat despre accident pe Twitter:

„Astăzi, puțin după ora 8 dimineața, două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată din satul Milavce din regiunea Domazlice”. Și agenția de administrare a căilor ferate a transmis că în urma accidentului feroviar mai multe persoane au fost rănite după coliziunea între trenul Ex 351 West Express și trenul de călători 7406.

Cel puțin doi morți în accidentul feroviar din Cehia

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță a declarat presei locale că două persoane au murit la fața locului, șapte se aflau într-o stare critică și alte 31 primesc îngrijiri. Ulterior, Czech News Agency (CTK) a confirmat decesul celor două persoane, ca urmare a coliziunii, și a precizat că alte șapte persoane sunt în stare critică.

Echipe de salvatori din Germania au venit la locul tragediei pentru a acorda o mână de ajutor cehilor în scoaterea pasagerilor din vagoane și evaluarea lor. Unii dintre pasagerii care se aflau într-o stare critică au fost transportați pe cale aeriană la spitalele din apropiere.

Cel puțin unul dintre trenuri a deraiat, iar fotografiile postate pe Twitter arată pompieri stând lângă un motor avariat.

Accidentele feroviare sunt tot mai dese în Cehia

Republica Cehă a suferit o serie de tragedii feroviare în ultima perioadă. În aprilie, un mecanic de tren a murit într-un accident feroviar care a implicat două marfare, la Svetec. Un oficial a spus la acea vreme că unul dintre mecanici nu la semnalul STOP.

În iulie 2020, cinci incidente s-au produs într-un interval de doar nouă zile, soldate cu trei morți și peste 50 de răniți.

Adauga un comentariu