Titlurile zilei

Accident îngrozitor la Iași! Un tânăr a murit strivit de un tractor, după ce autoritățile au semnalizat un pod scos din uz cu un ambalaj de la pufuleți!

Publicat: 22 sept. 2020
Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă și fac cercetări pentru a stabili cum s-a petrecut tragedia
Un tânăr din Iași a murit strivit, după ce un pod care a fost scos din uz a fost semnalizat cu o pungă goală de pufuleți

Accident îngrozitor la Iași. Un tânăr a murit strivit de un tractor, după ce utilajul a alunecat de pe un drum improvizat. Pentru tănăr nu s-a mai putut face nimic, iar localnicii sunt revoltați de modul în care s-au efectuat lucrările la podul respectiv. Toți au arătat cu degetul către primarul care a început lucrările, chiar înainte de campania electorală

Accident îngrozitor la Iași. Un tânăr a murit zdrobit de un tractor, după ce a alunecat de pe un pod aflat pe un drum public. Duminică seara, în comuna ieșeană Șcheia, avea să se producă tragedia. Ciprian Savin avea 36 de ani și era cunoscut de localnici drept un om extrem de muncitor. Duminică voia să ajungă acasă și conducea un tractor pe drumurile din satul Poiana Șcheii. Chiar înainte să ajungă acasă, tractorul pe care îl conducea, a alunecat de pe un pod aflat pe drumul public improvizat și s-a răsturnat. Tânărul a murit strivit, chiar în momentul impactului. Nu s-ar fi ajuns la o asemnea tragedie, dacă un pod vechi de ani de zile nu ar fi fost trecut pe lista de reparații pe repede înainte, chiar în timpul alegerilor.

Un pod scos din uz, semnalizat cu o pungă de pufuleți

Podul respectiv a fost blocat cu câteva crengi uscate, la un capăt și la altul, iar lângă pod a fost pus un tub de beton acoperit cu pietriș. Pe acolo se circula de ceva timp. De semnalizat, nici nu poate fi vorba. Nicio bandă, niciun indicator! O pungă goală de pufuleți, atârnată de o creangă, anunța că vechiul pod este scos din uz. Moartea tânărului a stârnit o adevărată revoltă printre localnici.

„Nu se poate așa ceva. Este bătaie de joc. A murit un om, pentru ce? Primarul nici nu a venit, aici, să vadă despre ce este vorba. Chiar înainte de alegeri, a pus tubul și l-a acoperit cu piatră. A murit omul”, a spus mătușa tânărului decedat.

Primarul comunei Șcheia nu a putut fi contactat pentru a comenta situația

Localnicii spun că oricând s-ar fi putut petrece o tragedie.

„Cum să nu pui un semn ceva, nu e lumină, nu e nimic. A închis podul și gata. Tractorul a alunecat. A rămas un copil fără tată, din cauza primarului și a lucrurilor făcute prost”, a precizat un alt localnic.

Primarul comunei Șcheia, Dănuț Ababei, a fost contactat de reporterii BZI pentru a comenta situația, însă acesta nu a răspuns la telefon. Nici duminică seara, când s-a produs tragedia, nu a mers la fața locului să vadă ce s-a întâmplat sau să caute vreo soluție.

„Ce îi interesează pe ei? Să moară oamenii, fac orice pentru un vot. De asta s-a apucat de podul ăsta, ca să câștige alegerile. Trebuia făcut podul nou, nu zic, dar era atât de greu să pui un semn ceva?”, a mai precizat un localnic.

Polițiștii din Iași au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

Polițiștii din Iași au deschis un dosar penal în acest caz.

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Șcheia, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că un tânăr, în vârstă de 36 de ani, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat, s-a răsturnat pe un drum improvizat. În urma accidentului, tănărul a decedat. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Polișie Județean (IPJ) Iași.

Duminică seară, trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru necropsie.

În același sat și-a mai pierdut viața un tânăr în acest an, într-un accident asemănător

Un alt accident mortal s-a petrecut în același sat, în urmă cu câteva luni. Atunci, un alt tânăr a murit, tot în apropierea unui pod nesemnalizat. Drumurile din comună sunt extrem de periculoase și de abrupte.

„La fel a mai murit un băiat, tot lângă pod. Era cu un ATV și a căzut de pe pod. După ce a murit, s-a făcut un gard de plasă acolo. E bătaie de joc. Parcă suntem pe timpul lui Ștefan cel Mare. Avem poduri de lemn în comună. Doi tineri au murit și nimeni nu face nimic”,a completat un localnic.

Pe 15 aprilie, Andrei Bogdan Florea, un tânăr de 31 de ani, a murit tot în Poiana Șcheii. Autoritățile locale nu au făcut nimic, în comună, după accident, iar, după câteva luni, tragedia s-a repetat.

Comentarii
 • asa si d c loviti in domnu primar ma rog.. 😉 dak face de ce face.. 😉 dak nu face de ce nu face.. 😉 numa smiorcaiala si iar smiorcaiala.. 😉 🤏🏼 oricum va rezolva domnu Ababei, va arunca niste mici si bere il votati pana intrati req de fraieri in sicrie.. 😉 bravo lui k isi face viata de lux pe spatele fraerilor 👊🏽

 • Coane, care e chichiria aici ?Capu de pod ? Nu.
  Eu stiu ca nu capu de pod omoara. Poate glontu in cap.
  Ca sa fiu ales ce, trebuie sa fac si pod ? Ca si asa m-am facut si luntre (nu barca) si punte.
  Eu atata va zic: acu 10 ani, la Tichilesti, padurea fosnea.

 • Bunelule, putul gandirii matale se adanceste pe an ce rugineste full metal giachetul ala. Vezi sa nu se surpe paretii peste mintea lu’ talica, mai uita-te-n calindar cand iti expira reteta, nenicule !

 • Cu siguranța e vina Primarului că tractoristul umblă beat la volan și nu mai vedea podul din cauza alcoolului. Să fim serioși, din neglijență și alcool fără măsură se produc accidente.
  Oamenii ce știu mai bine decât să arunce mizeria în curtea altuia.
  Un om conștient ar fi știut că drumul e închis și e riscant să treci pe acolo, omul era sătean de acolo, chiar nu știa că-i închis? Să fim serioși.
  Nu mai aruncați cu noroi în alții oameni.
  Bărbatul respectiv nu trebuia sa umble beat la volan dacă era conștient că l așteaptă un copil acasă și are nevoie de un Tată.
  Alcoolul ucide, nu mai căutați vinovați.

 • Mai femeie ,tu ai vazut cum e curba acolo la podul ala care l-a făcut domnul primar acum nou ? Ce vorbesti daca nu stii ,vino la fata locului si te pun pe tine sa treci noaptea pe un asemenea asemenea pod fără nici macar un bec prin apropiere si nici cum sa treci

 • Mai femeie ,tu ai vazut cum e curba acolo la podul ala care l-a făcut domnul primar acum nou ? Ce vorbesti daca nu stii ,vino la fata locului si te pun pe tine sa treci noaptea pe un asemenea asemenea pod fără nici macar un bec prin apropiere si nici cum sa treci

 • Sa ma ierte Dumnezeu ,dar atata prostie nu am mai vazut ….care alcolemie oameni buni sunteti cu capul ..care zice ca este din cauza alcolului sa ii dea D-zeu dupa suflet Sau mai rau…ca nu se mai poate cu voi….

 • Care zice ca e din cauza la alcool e retardat…Si apropo dna Maria sa iti dea D-zeu dupa suflet si poate si mai rau daca tot va dati cu parerea despre o persoana care nu o cunoasteti

 • Si toti aia care lasa comentarii ca e din cauza alcooluli asa sa ii ajute Dzeu si cu asta am incheia..Ma rog la Dzeu sa va lumineze mintile ca e var si amar de capul vostru

Adauga un comentariu