National

Accident INGROZITOR. Trei TIR-uri s-au ciocnit intre ele

Publicat: 13 feb. 2015
1
Circulatia pe Drumul National 1 A Ploiesti – Brasov este blocata, vineri, in urma unui accident, in care au fost implicate trei TIR-uri, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Accidentul a avut loc la granita dintre judetele Prahova si Brasov. Conform primelor informatii de la locul accidentului, soferul unuia dintre autotrenuri a pierdut controlul volanului, masina a derapat si s-a ciocnit frontal cu un alt TIR. Pentru a evita impactul cu cele doua TIR-uri implicate in accident, soferul unui alt autotren a tras de volan, iar masina a cazut intr-o rapa.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat ca TIR-ul a cazut la o diferenta de nivel de aproximativ cinci, sase metri si este incarcat cu lazi goale. Soferul TIR-ului a iesit singur din cabina autotrenului, nefiind ranit. In ceea ce priveste autotrenurile care s-au ciocnit, unul dintre acestea este incarcat cu bere, iar celalalt transporta materiale textile si este condus de un sofer polonez.
Soferul autotrenului care transporta bere a ramas incarcerat in masina, fiind scos de echipajele ISU Prahova si preluat de o ambulanta SMURD care l-a transportat la spital, fiind ranit la picioare. Soferul din Polonia, care conducea TIR-ul incarcat cu material textil, nu a fost ranit. Drumul National 1 A face legatura intre Ploiesti si Brasov si ruta Valenii de Munte – Cheia – Sacele si este circulat in special de TIR-uri, al caror acces este interzis pe DN 1, pe Valea Prahovei, in cursul saptamanii, pe timp de zi, si in week-end. Pe acest tronson s-au format coloane de masini, intrucat in zona nu exista ruta ocolitoare.
Adauga un comentariu