Local

Accident rutier cu victimă, în Iași. Șoferița a fugit de la locul impactului. Ieșeanca, dibuită de polițiști, a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare

Publicat: 22 iul. 2021
O mașină la o trecere pentru pietoni și o ambulanță
Judecătorii au condamnat ieri o ieșeancă după ce aceasta a fost acuzată că a comis un accident rutier cu victimă și a fugit de la locul impactului

O șoferiță din județul Iași s-a ales ieri cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după comiterea unui accident rutier cu victimă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o pe Alina Adnana Olaru la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Anchetatorii ieșeni spun că femeia a comis un accident cu victimă, după care a plecat de la locul impactului fără încuviințarea polițiștilor

Un accident rutier cu victimă, care s-a petrecut în Iași, a dus la pedepsirea unei șoferițe. Ieșeanca a fost acuzată că a fugit de la locul impactului. În cele din urmă, femeia a fost identificată, iar, acum, a fost pedepsită de judecători.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o ieri pe Alina Adnana Olaru la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Alina Adnana Olaru, acuzată de anchetatorii ieșeni că a plecat de la locul accidentului

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, judecătorii ieșeni au obligat-o pe Alina Adnana Olaru să muncească gratis.

„Instanța o obligă pe inculpată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași sau în subordinea Primăriei Municipiului Iași”, au afirmat ieri magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

De asemenea, aceștia au admis cererea victimei și au obligat asiguratorul mașinii conduse de Alina Adnana Olaru să achite despăgubiri.

„Instanța admite, în parte, acțiunea exercitată de către partea civilă L.J.G. împotriva inculpatei și a părții responsabile civilmente Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA București. Obligă partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA București să îi plătească părții civile L.J.G. suma de 2.082 de lei, reprezentând daune materiale, și suma de 54.520 de lei, reprezentând daune morale”, au adăugat judecătorii ieșeni.

Un impact cu victimă, pe o stradă din Iași

De remarcat este faptul că sentința emisă ieri nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul Alinei Adnana Olaru a început pe data de 14 octombrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe femeie sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Conform anchetatorilor, pe data de 18 mai 2019, în timp ce rula cu autoturismul pe o stradă din județul Iași, șoferița a dat cu vehiculul peste o femeie, L.J.G. Oamenii legii au adăugat că, în urma impactului, șoferița a plecat de la locul faptei, fără a avea vreo încuviințare în acest sens din partea polițiștilor. Ulterior, victima a depus o plângere, iar agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au demarat cercetările. În cele din urmă, oamenii legii au ajuns la șoferiță. Ea a fost audiată, iar, mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe femeie sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Comentarii
Adauga un comentariu