Actualitate

Accident rutier grav în judeţul Dâmboviţa – 11 persoane au fost rănite – VIDEO

Publicat: 29 iun. 2022
Accident rutier grav în judeţul Dâmboviţa - 11 persoane au fost rănite - VIDEO
Potrivit Infotrafic, se estimează reluarea circulației în condiții normale la ora 22:30

Un accident rutier grav a avut loc în această seară, în comuna Butimanu, Dâmbovița, pe DN 1A. Un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma impactului, 11 oameni au fost răniţi. În urma accidentului rutier, 11 persoane au fost rănite, iar după evaluarea medicală efectuată la fața locului, acestea au fost transportate la 3 unități spitalicești din București.

5 au fost preluate de ambulanțe SAJ.
4 de către ambulanțe SMURD.
1 persoană a fost preluată de Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă ( UTIM).
1 persoana preluată de elicopterul SMUR

Potrivit ISU Dâmbovița, a fost activat Planul Roșu pentru victime multiple. Traficul rutier este îngreunat pe durata intervenției și cercetărilor.

Traficul va fi reluat după ora 22.30

Potrivit Infotrafic, se estimează reluarea circulației în condiții normale la ora 22:30.

„La sosirea echipajelor de intervenţie au fost identificate 12 persoane rănite, conştiente, dintre care una rămasă blocată în microbuz”, precizează ISU Dâmboviţa.

La faţa locului intervin nouă echipaje SMURD, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două echipaje de descarcerare, un elicopter SMURD şi o autospecială de terapie intensivă mobilă.

„Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Misiunea este în dinamică.

„Într-adevăr, accidentul este destul de grav. Din fericire, toate cele 12 victime care au fost identificate la locul accidentului sunt în stare de conștiență, nu au probleme foarte grave. O singură persoană a fost blocată în microbuz și a fost extrasă în jurul orei 20:57. Într-adevăr,  pentru gestionarea acestei situații, la nivelul județului Dâmbovița a fost activat planul roșu de intervenție începând cu ora 20:26, fiind alocate mai multe ambulanțe pentru asistența medicală a persoanelor implicate. Bineînțeles, autospeciale de stingere cu apă și spumă, în cazul în care se poate produce acolo un eventual incendiu.

Pentru a preveni această situație, două autospeciale de descarcerare, în cazul în care este necesară desfășurarea a unor operațiuni specifice, pentru scoaterea persoane blocate. Din fericire, avem un bilanț, să spun pozitiv, al acestei situații. Până în acest moment, nu au fost în registrate și eu nu am aceste informații, în sensul în care să fie vreo persoană grav rănită sau să fie decedată.

Persoana blocată a fost scoată din microbuz de către echipajele de intervenţie. Persoanele rănite sunt conştiente. Colegii care asigură echipajele medicale verifică toate persoanele care au fost implicate în acest accident”, a declarat cpt. Gătej Gabriel, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, în exclusivitate la Antena 3.
Adauga un comentariu