National

Accident rutier grav la Suceava. Planul roşu de intervenţie, activat după ce un microbuz cu elevi s-a răsturnat – FOTO/ VIDEO

Publicat: 03 mart. 2021
Planul Roșu de intervenție a fost activat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava în urma unui accident rutier produs la Arbore, miercuri, în jur de ora 14.00. În accident este implicat un microbuz de transport elevi și două autoturisme. Situația este delicată din cauza numărului foarte mare de posibile victime 26 – din care 19 copii

Un microbuz școlar și două autoturisme au intrat în coliziune, miercuri, pe raza localității sucevene Arbore, fiind activat Planul Roşu de intervenţie.

În cele trei vehicule se aflau 24 de persoane, dintre care 19 copii, informează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată. Potrivit ISU Suceava, accidentul a avut loc în zona localităţii Arbore, fiind implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme.

„Sunt 5 adulţi şi 19 copii implicaţi. Toţi sunt conştienţi şi cooperanţi şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical”, a transmis ISU Suceava.

În microbuz de aflau 19 copii și șoferul. În celelalte 2 autoturisme se aflau 6 persoane. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La caz acționează 6 ambulanțe SAJ, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 echipaj de stingere.

Persoanele implicate în accident vor fi evaluate medical de către echipajele prezente la fața locului.

Acolo intervin o autospeciala pentru descarcerare, 6 ambulanţe SAJ, 3 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple. În urma accidentului, s-a activat Planul Rosu de Intervenţie.

Potrivit sursei citate, din informaţiile de până acum reiese că şapte persoane ar trebui transportate la spital, dar misiunea este in dinamică.

Adauga un comentariu