Local

Accident rutier în Iași. Un șofer băut a pierdut controlul volanului și a ieșit în decor – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 24 feb. 2021
Accident rutier în localitatea Vișani
Accident rutier în localitatea Vișani

În această seară, în zona Bucium din Iași a avut loc un accident rutier. Un șofer care se deplasa spre localitatea Vișani a pierdut controlul volanului, a ieșit în decor și s-a oprit cu autoturismul într-un copac. Acesta a încercat să plece de la locul accidentului cu un taxi însă, spre ghinionul său, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție.

Deși inițial a încercat să se eschiveze și să nege faptul că ar fi condus autoturismul, acesta și-a recunoscut într-un final fapta. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit faptul că bărbatul avea o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!

Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

Comentarii
Adauga un comentariu