Local

Noapte însângerată la Iași! O persoană a rămas încarcerată și este inconștientă după un impact violent – Exclusiv, Live Video, Galerie Foto

Publicat: 20 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noapte însângerată la Iași O persoană a rămas încarcerată și este inconștientă după un impact violent - Exclusiv Live Video Galerie Foto
Accident rutier Brătuleni

Accident rutier în localitatea Bratuleni, comuna Miroslava, județul Iași. O autoutilitară a intrat în plin într-o macara care staționa pe marginea drumului. Din fericire victima trăiește și a fost preluată de un echipaj medical. Bărbatul a suferit mai multe leziuni grave la abdomen și membrele inferioare, printre care și o fractură deschisă la un picior.

La fața locului intervine o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare, iar de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) o ambulanta de tip C.

Inițial, în urma evenimentului rutier violent, șoferul de pe autoutilitară a fost încarcerat și nu era conștient.

„Victima a fost descarcerata si predata echipajului SAJ, conştientă, cu multiple traumatisme la membrele inferioare şi abdomen”, au declarat reprezentanții ISU Iași.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

  • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
  • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
  • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
  • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
  • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
  • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
  • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
  • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
  • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
  • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
  • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
  • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

 

Adauga un comentariu