Local

Accident rutier în localitatea Borșa. Șase persoane au fost rănite – Exclusiv, Galerie Foto, Update

Publicat: 18 oct. 2020
Accident rutier într-o localitate ieșeană
Accident rutier într-o localitate ieșeană

În această seară, în localitatea ieșeană Borșa din comuna Vlădeni a avut loc un accident rutier. În coliziune au fost implicate o căruță și un autoturism. Din primele informații se pare că șase persoane au fost rănite. Dintre acestea, o femeie și un copil în vârstă de trei ani care se aflau în mașină și doi bărbați din căruță au fost transportați la spital. La fața locului s-a deplasat o Terapie Intensivă Mobilă cu medic și două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie a căruțașului de 1.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru șofer rezultatul a fost negativ.

UPDATE: „Pacientul în vârstă de 29 ani din accidentul rutier de vineri seara a fost operat pentru hemoperitoneu posttraumatică cu contuzie spornică și de mezenter, în chirurgie. Este încă în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, dar este detubat, stabil și conștient”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Haos pe străzile din Iași! Șoferi prinși băuți la volan de oamenii legii!

Mai mulți șoferi s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieșeni, la finele săptămânii trecute. Unul dintre conducătorii auto, Mihăiță Plugaru, a fost condamnat după ce a urcat băut la volan. Un alt ieșean a fost condamnat definitiv, după ce a refuzat să îi fie prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei

Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Mihăiță Plugaru la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

„Inculpatul va presta 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la una dintre instituțiile aflate în administrarea Consiliului Local Miroslava”, au menționat judecătorii ieșeni.

De ce se întâmplă atât de multe accidente la Iaşi

Încă de la începutul anului universitar şi şcolar, municipiul Iaşi a fost sub semnul accidentelor. Tot mai multe evenimente rutiere de acest fel se întâmplă în oraş. Acestea s-ar datora numărului tot mai mare de maşini care intră în municipiu.

Vorbim de persoanele care au venit din concediu şi se deplasează spre sau dinspre locul de muncă, vorbim despre persoanele care au venit în municipiul Iaşi pentru continurea studiilor universitare. În altă ordine de idei, s-a observat o creştere a blocajelor din traficul ieşean. Pe anumite artere din municipiu, circulaţia se produce bară la bară.

O altă cauză a agomerarii o constituie şi şantierele care sunt în acest moment în Iaşi. Vorbim despre faptul că pe Bulevardul Tudor Vladimirescu se circulă doar pe o bandă, vorbim despre Staţia Pădurii care este închisă circulaţiei tramvaielor, dar şi despre şantierul dinspre Dancu care a blocat o arteră importantă pentru cei care obişnuiau să meargă spre Dancu, său veneau în oraş pentru a studia sau a lucra.

 

Adauga un comentariu