Local

Accident rutier la Iaşi. Două tramvaie au intrat în coliziune în cartierul Dacia – EXCLUSIV

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier la Iaşi. Două tramvaie au intrat în coliziune în cartierul Dacia - EXCLUSIV
Accident rutier în capăt Dacia

Vineri, 6 noiembrie 2020, s-a produs un nou accident la Iaşi. Conform informaţiilor de ultimă oră deţinute de reporterii BZI.ro, evenimentul rutier a avut loc în capăt Dacia. Două tramvaie ale Companiei de Transport Public Iaşi au intrat în coliziune.

Incidentul s-a produs probabil pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare de mers între vehicule. După cum se poate observa, unul dintre vehiculele de transport în comun a fost avariat.

Momentan nu se ştie dacă sunt înregistrate victime. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri şi un echipaj medical.

Accident rutier în Cristeşti. O cisternă încărcată cu motorină a intrat într-o casă

Un autotren a intrat într-o casă din satul Cristeşti, comună Cristeşti, judeţul Iaşi.

Cisterna încărcată cu motorina ce se deplasa pe drumul naţional DN 2 la intersecţia cu drumul naţional DN 15 B spre localitatea Târgu Neamţ probabil a pierdut controlul volanului, a ieşit în decor şi a intrat într-o casă.

„Ieri, în jurul orei 12, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre un accident rutier care a avut loc pe DN 28 A, pe direcţia Motca – Cristeşti. Şoferul unei cisterne a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un imobil. În urma acestui impact şoferul cisternei a rămas incarcercat, era conştient fiind ulterior transportat la spital. Poliţiştii continua cercetările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi pentru a fi luate măsurile legale care se impun. O perioadă de timp traficul a fost restricţionat”, a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Ce recomandă autoritățile să ai mereu în mașină

Autoritățile recomandă în caz de accidente și nu numai o serie de obiecte pe care trebuie să le ai la tine în mașină, acestea nu sunt multe, însă este sunt foarte utile atât în situațiile dificile, cât și atunci când ești oprit de poliție pentru un control al poliției. Astfel, toți șoferii trebuie să aibă în portbagajul mașinii lor trusa medicală, stingătorul şi cele două triunghiuri reflectorizante, necesare pentru semnalizare în caz de avarie sau accident. Trusa medicală trebuie să conțină mai multe obiecte și să aibă termenul de valabilitate valabil:

dispozitiv respirație gură la gură;
Foarfece vârfuri boante;
Leucoplast;
Pansament;
Comprese sterile;
Fașă tifon 5cm x 4m;
Fașă tifon 10cm x 4m;
Bandaj triunghiular;
Pansament steril absorbant – 2 dimensiuni;
Fașă elastică 5cm x 4m;
Mănuși examinare;
Ace siguranță;
Folie de supraviețuire izotermă;
Broșură prim ajutor.

Dacă dorești să fii și mai bine pregătit, poți avea și:

vesta reflectorizantă;
roata de rezervă;
trusă de scule;
kit de pană și pompă;
un manometru compact pentru măsurarea presiunii din roți;
manual de reparare a mașinii în cazuri extreme;
mănuși de lucru.

În ceea ce ce privește actele, acestea sunt:

actul de identitate;
permisul auto;
certificatul de înmatriculare/înregistrare;
RCA – asigurarea obligatorie de raspundere civilă auto;
rovinietă.
De la 15 septembrie, rovinieta nu mai trebuie să fie prezentă fizic pentru a o putea arăta polițiștilor. Aceasta poate fi prezentată organului de control și în varianta electronică În plus, șoferii trebuie să se asigure că mașina cu care circulă are inspecția tehnică periodică efectuată la timp, iar acest lucru apare și pe talon.

“Sunt obligați ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum și alte documente prevăzute de lege.”, se arată în Codul Rutier.

Adauga un comentariu