Local

Accident rutier mortal, comis de un șofer băut! Aproape patru ani de închisoare și daune de peste 60.000 de euro!

Publicat: 14 feb. 2020

Judecătorii ieșeni au dispus condamnarea unui bărbat acuzat că a urcat băut la volan și a provocat moartea unui om. Individul a primit o pedeapsă de aproape patru ani de închisoare. Asiguratorul a fost obligat la plata unor despăgubiri în valoare totală de peste 60.000 de euro

Un individ a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unui grav accident de circulație. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Andrei Negoiță la pedeapsa rezultantă de trei ani și zece luni de închisoare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

„Instanța admite, în parte, acțiunile civile formulate de părțile civile E.F. și I.F. și obligă SC Euroins România Asigurare-Reasigurare SA să achite 3.028,99 lei, cu titlu de daune materiale, 30.000 de euro către partea civilă E.F., 30.000 de euro către partea civilă I.F. Respinge, ca nefondată, acțiunea formulată de partea civilă D.S. în contradictoriu cu SC Euroins România Asigurare-Reasigurare SA”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Un impact devastator

Procesul bărbatului a început pe data de 22 noiembrie 2018. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei Valentin Negoiță, sub acuzațiile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și ucidere din culpă.

Conform anchetatorilor ieșeni, pe data de 26 noiembrie 2017, bărbatul a urcat băut la volanul unui autoturism și a comis un accident rutier mortal.

În urma impactului, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Imediat, la fața locului s-au deplasat atât echipaje medicale, cât și de Poliție Rutieră.
Din păcate, echipajul medical nu a putut face altceva pentru victimă decât să constate decesul acesteia. La rândul lor, oamenii legii l-au testat pe șofer, constatând că acesta consumase băuturi alcoolice înainte de producerea tragicului accident rutier. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru cele două acuzații amintite, iar, mai apoi, la finele anului 2018, bărbatul a fost trimis în fața instanței de judecată. În cadrul procesului penal, rudele victimei au solicitat despăgubiri materiale și morale.

Adauga un comentariu