Calatorii

Accident teribil in Italia. Un autocar cu 60 de turisti s-a rasturnat intr-o rapa: mai multe victime, printre care si romani

Publicat: 23 mai 2019
9

O persoana a murit si 37 au fost ranite, miercuri, intr-un accident al unui autocar turistic pe o autostrada din apropiere de Siena, au anuntat autoritatile italiene din domeniul medical, relateaza dpa. 

Media italiene relateaza ca persoana decedata este o femeie de 40 de ani din Rusia, care era ghid turistic pentru peste 60 de turisti.  Printre victime se afla si romani.

Pompierii au anuntat pe Twitter ca au scos din masina rasturnata trupul unei femei si patru supravietuitori. In imagini se poate vedea cum autocarul este rasturnat pe o parte intr-un sant, dupa ce a trecut printr-un gard de protectie pentru calea ferata. 

O purtatoare de cuvant a ambasadei ruse din Roma a declarat pentru agentia rusa de stat TASS ca trupul neinsufletit nu a fost inca identificat si ca diplomati rusi s-au deplasat la fata locului. 

Ambasada a mai precizat ca autobuzul era al unei companii italiene care lucreaza cu turisti din Rusia si din fostele tari sovietice si ca printre raniti se afla 12 rusi si doi armeni. 

Autocarul s-a rasturnat in apropierea orasului Monteriggioni, din motive care sunt inca investigate, a precizat agentia italiana care raspunde de autostrazi, ANAS, intr-un comunicat. 

Autoritatea de sanatate publica din regiunea Toscana a precizat intr-un comunicat ca din cei 37 de oameni raniti, 33 au suferit rani usoare, iar patru se afla intr-o stare grava, dar viata nu le este pusa in pericol.

Adauga un comentariu