National

Accidentul aviatic din Apuseni. Procuror: Exista suspiciune de „conduita culpabila” a unor ministri

Publicat: 04 feb. 2014
1

Procurorul general al Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a fost intrebat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, despre ancheta in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, spunand ca „exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari”, fapt care ar atrage competenta procurorului militar, scrie realitatea.net.

„Exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari si care ar atrage competenta procurorului militar. De asemenea, exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza din institutiile centrale ale statului/ Acele celule de criza au fost coordonate de persoane care au calitatea de ministru si in final se va da o solutie cu referire la toate aceste persoane”, a declarat Lazar.

Citeste si: Dosarul accidentului aviatic din Apuseni preluat de Parchetul Militar

El a spus ca astfel s-a pus problema daca este atrasa competenta Parchetului Curtii Militare de Apel sau competenta sectiei militare a Parchetului ICCJ.

„In final va trebui sa se dea o solutie, sa se cenzureze conduitele persoanelor care au avut atributii in acest domeniu si sa se clarifice daca ele au fost conforme cu procedurile care au fost ridicate si depuse la dosar sau au actionat cu intarziere si atunci ar exista o anumita culpabilitate pentru anumite persoane”, a spus el.

El a mentionat ca sunt cateva categorii de persoane care au fost audiate si care reprezinta personalul ISU, Jandarmeriei, personalul silvic, localnicii, padurarii care au participat la cautari si victimele.

„În continuare urmeaza o alta faza a anchetei in care vor fi audiate persoanele care au avut atributii de serviciu pentru a pregati avionul de zbor, Romatsa, apoi persoanele care au coordonat in cadrul celulelor din institutiile centrale”, a mai spus Lazar.

Citeste si: DETALII CUTREMURATOARE despre starea de sanatate a copilotului: Nu mai poate sa scrie

Cercetarile in dosarul accidentului din Apuseni vor fi continuate de procurorii militari din PICCJ, dupa ce Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta din cauza ca trebuie audiate persoane din institutii centrale ale statului cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta, a anuntat, marti, Parchetul instantei supreme.

Adauga un comentariu