Secretele istoriei

Aceasta a fost cea mai mare OBSESIE a lui Hitler

Publicat: 08 ian. 2015
3
Obsesia lui Adolf Hitler pentru rasa pura, ariana, nu s-a limitat la oameni, ci s-a extins si asupra altor specii, menita sa deserveasca prin trasaturile lor superioare idealul nazist, potrivit descopera.ro.
Unul din controversatele experimente ale nazistilor a dus la obtinerea unei rase de vaci modificate genetic, careia i s-au selectat intentionat cele mai primitive caracteristici.
Dorinta nazistilor era aceea de a readuce la viata bourul, o specie acum disparuta, inrudita cu vacile domestice.

Vezi si Imagini NEMAIVAZUTE cu ADOLF HITLER
Astfel a ararut rasa de vaci Heck, mai mici, dar asemanatoare cu bourul din punctul de vedere al culorii si aspectului.

Vezi si De ce se droga Hitler?

Aceste vaci au o forta musculara deosebita si coarne mari, puternice, dar multe din ele sunt si foarte agresive, din cauza asemanarii genetice cu speciile salbatice.
Nazistii au folosit la obtinerea acestei specii tauri de lupta din Spania, dar si exemplare din rasele fresian si simmental. Cei care au obtinut noua rasa de vaci sunt fratii Heinz si Lutz Heck, zoologi germani, in anii 1920. Permanent, ei au avut in vedere o rasa cat mai apropiata de bour, animal care a disparut in secolul al XVIIl-lea, in urma vanatorii abuzive.

Cele mai multe exemplare din noua rasa au fost omorate in 1945, dupa infrangerea nazistilor, dar rasa mai exista si acum, protejata in cateva rezervatii naturale din Europa.

Adauga un comentariu