Actualitate

Aceasta crima zguduie Iasul! Padurar executat in padure, dupa ce a prins hotii la furat de lemne. Informatii bomba ies la iveala

Publicat: 13 sept. 2019
1

@ Un padurar a fost gasit mort vineri dimineata, la marginea unei paduri, avand mai multe urme de violenta pe corp @ Din cate se pare, barbatul ce lucra de 20 de ani in domeniu a fost omorat de hotii de lemne @ Politistii au deschis un dosar penal si fac acum verificari pentru a-i identifica pe autori

Unul dintre cei mai vechi angajati ai Ocolului Silvic Pascani a fost gasit mort la marginea unei paduri. Pana in acest moment toate indiciile duc catre o crima. Mai precis, padurarul a fost gasit decedat dimineata, de catre un coleg, in masina, avand rani la cap.

Vezi si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

"In dimineata zilei de 13 septembrie 2019, la ora 08:15, padurarul a fost gasit decedat la marginea unei paduri din vecinatatea satului Berezlogi, comuna Siretel, prezentând urme de lovire. Padurarul, în vârsta de 50 de ani, era salariat al Ocolului Silvic Pascani din anul 1999, fiind necasatorit. In padurea situata în apropiere s-au gasit un arbore doborât si alti patru cu început de taiere, existând suspiciunea ca a fost atacat de catre persoane care au procedat la sustragerea ilegala de lemn. Cantonul silvic aflat în paza padurarului gasit mort are o suprafata de 536 hectare, cea mai mare parte din padure fiind proprietate a statului, o mica parte aflându-se în proprietatea privata a persoanelor fizice. La aceasta ora, organele de cercetare penala desfasoara actiuni specifice la fata locului. Trupul a fost preluat de catre Institutul National de Medicina Legala Iasi, în vederea efectuarii necropsiei", a declarat Corneliu Parascan, directorul Directiei Silvice Iasi.

Vezi si: A dat cu toporul intr-o buturuga, apoi a incremenit! Cand a vazut ce era in mijlocul bucatii de lemn, a ingenunchiat si s-a uitat spre cer – FOTO

Tot timpul in pericol

Raducu Gorcioaia nu a mai avut nicio sansa. Din cate se pare, el a fost lovit de mai multe ori in zona capului cu obiecte contondente. Reprezentantii Directiei Silvice Iasi sustin ca padurarii sunt in permanenta in pericol pentru ca in momentul in care unul dintre padurari descopera hotii asupra faptei, risca sa fie loviti. Situatii de acest fel au tot fost in ultimii ani, intrucat s-a inmultit si numarul hotilor de lemne.

"Agresiuni au loc frecvent asupra padurarilor. Au fost cateva recente pe la Grajduri, dar niciunul nu a dus la decesul padurarului. Angajatii isi iau masuri, dar daca sunt inconjurati de 4-5 hoti, asa cum cred ca a fost si in cazul acestui padurar, nu mai pot face mare lucru. Padurarii patruleaza zi si noapte si, fiind noapte, probabil l-au inconjurat. Avand acelasi canton, patruland in aceeasi zona in permanenta, il cunosteau pe padurar si in momentul in care au vazut ca sunt prinsi in timp ce fura, au actionat. Oricum, e o ancheta in curs si vor fi gasiti vinovatii. In Iasi se taie ilegal in mai multe zone, de aceea padurarii sunt expusi agresiunilor", a declarat Corneliu Parascan.

Vezi si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

Trupul neinsufletit al padurarului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului.

"Este o zi trista pentru toti colegii nostri din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, transmit condoleante rudelor si apropiatilor padurarului si va asigur ca întreg corpul silvic este alaturi de acestia. Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva s-au mentinut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întaririi masurilor de prevenire si combatere a taierilor ilegale si preluare în paza a unor paduri private care nu aveau asigurate servicii silvice. În primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigura paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza padurilor, în numeroase cazuri fiind necesara spitalizarea, în urma ranilor grave suferite",  a transmis directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Gheorghe Mihailescu.

Comentarii
 • Un punct de vedere spune că trebuie aduse mitraliere, tunuri, mine antipersonal, măciuci și creiere strânse în cașchetă. Io spun altceva, că treaba se poate rezolva electronic. Pui niște senzori electronici, ascunși prin diverse puncte, inclusiv pe căile de acces obligatorii. O să spuneți că e prea complicat, că costă mult etc. Nu, nu cred că costă așa de mult, comparativ cu valoarea pădurii. important e să te pricepi și să manufacturezi device-urile respective, cu maxim de eficiență, la cost cât mai mic. Infrared, microunde etc. ascunse prin pădure. Și, uite-așa, n-o să mai avem nici hoți de lemne, nici pădurari omorâți prin păduri. Însă, unde nu-i cap, avem… cașchete. Decât să umbli noaptea creanga prin păduri, mai bine te uiți la un panou de monitoare.

  • Ai jucat prea mult Syndicate sau te-ai uitat prea mult la filmul Echelon Conspiracy. Eu zic sa puneti drone ce se alimenteaza solar si ataca cu ultrasunete.

   • Caută matale în dicționar ce este un atehnic. Mulți au ajuns așa din cauza ”reformei învățământului”. Rezultatele se văd și în înghesuiala mare la ”facultățile” de puliție, în timp ce la facultățile științifice cam bate vântul. Fotobariera, senzorii de proximitate infrared sau microunde, senzorii de presiune, termoviziunea, camerele infrared sunt deja lucruri banale. Există, se folosesc peste tot unde e ceva care trebuie supravegheat. Peste tot se poate, numai în anumite domenii NU. Că e greu, că nu sunt bani, că nu se poate, că e prea greu, bla, bla, bla. Una din două: ori îs proști de-a binelea, ori sunt părtași cu hoții. Alta nu poate fi. Îmi dau seama acum că dacă o pădure ar fi monitorizată cum se cuvine, în mod sigur n-am avea nici hoți de lemne, nici pădurari omorâți în ea. Cine ar fi împotrivă ?! Unul ca tine…

 • Mai vedeti si padurarii care vand vagoane de lemne si cotizeaza la Parascan.vine Anul Nou si Pastele.majoritatea nevestelor de padurari nu lucreaza.aur bani nunti cumatrii case masini?nu i vede nimeni.slugi ..etc..cu 3000 lei

 • Cred ca daca s-ar uita mai putin la bani si mai mult la oameni, probabil ca, conducerea Directiei va fi mai eficienta. Padurarii ar trebui sustinuti mai mult, mai bine echipati si mai bine dotati. Cred ca in prezent interesul e sa-si tina fiecare scaunul, nu sa se intereseze de conditiile de lucru pentru personalul de teren. Au masini din cele mai noi ca sa faca naveta iar padurarii merg pe jos, fara sanse de scapare in caz de ceva. Oricum comentam degeaba, sistemul ramane comunist.

 • Parascan si a infiltrat omul Ion Cîrcu la Hîrlau, padurar, mare padurar. Vezi ala ce taieri de copaci face…nevasta sa sta acasa, e de inteles ca are vreo 100+ de kile…

  • Io nu știu cine e Cârcu, și nici nevasta lui, nu mă-nteresează. Eventual luați un senzor de presiune, urcați nevasta pe senzor, și vedeți variația greutății, de la momentul To la T1, T2… Tn. Apoi căutați o explicație științifică a creșterii în greutate, în diverse momente. Caterincă… caterincă. La pădure, cu corupția generalizată a ”statului de drept”, doar senzorii rezolvă problema.

 • Hoții de lemne îi prinzi atât în pădure, cu senzori, cât și la capătul lanțului, la procesare. Iei facturile de curent ale proprietarilor de joagăre, de combustibil ale proprietarilor de motoare și vehicule, care lucrează în zona respectivă. Le pui în grafic Excel și vezi unde sunt consumuri uriașe. Cât zice respectivul c-a transportat și prelucrat legal, cât rezultă diferența. Însă, pentru un purtător de cașchetă lucrurile astea sunt de neînțeles. Ei ne vor aduce profileri și ne vor povesti despre ”întărirea statului de drept” și ”lupta contra corupției”.

 • Am ajuns ultima natie din Europa, nu va puteti da seama ca poporul acesta este pierdut din orice punct de vedere vedere? Asa ceva se mai intampla in tarile africane cum ar Etiopia sau Zair, nu intr-o tara din UE. Sunt dezamagit de mult timp de romani, dar acum mi-am dat seama de valoarea pe care o are acest popor…sau mai bine zis de faptul ca nu mai are nicio valoare. Catre toti care ati lucrat in Europa, ati mai auzit de asa un incident? Suntem unicati. Asta este in primul rand mentalitatea romanului, de a se imbogati peste noapte, usor si repede, nu conteaza ca distrugi muntii, ca furi, ca iti vinzi mama si tata, sa iasa banul. Tara asta minunata putea sa fie cea mai frumoasa din Europa si sa castige enorm din turism la cate minunatii naturale are sau mai bine spus a avut, inainte de a fi starpita de defrisari din cauza coruptiei, a mafiei si a dorintei de imbogatire sub orice mijloc.

Adauga un comentariu