Titlurile zilei

Această doctoriță din Iași a reușit să vaccineze cei mai mulți pacienți împotriva COVID-19! Farmecul ei i-a făcut pe oameni să stea la rând în fața cabinetului. Bătrânii acceptă dozele ca să meargă la nunți – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 iun. 2021
Medicul de familie, ținând o diplomă în mână (fără prefect), mai multe femei din sat și clădirea cabinetului medical
Dr. Oana Miron a fost premiată de către prefectul județului Iași pentru efortul depus în campania de vaccinare

Medicul de familie din localitatea Mironeasa, județul Iași, a fost premiat de prefectul județului! Oana Miron a primit o distincție pentru efortul depus în cadrul campaniei de vaccinare, reușind să imunizeze cele mai multe persoane comparativ cu ceilalți peste 100 de medici de familie

Oana Miron este medicul de familie care a atins cel mai mare număr de doze Johnson & Johnson administrate la nivelul județului Iași. De 20 de ani, Oana Miron este medicul de familie al persoanelor din localitatea Mironeasa, județul Iași. Miercuri, 16 iunie 2021, Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, i-a înmânat medicului „Distincția de excelență”, în semn de recunoștință pentru implicarea în campania de vaccinare împotriva COVID-19 și pentru efortul depus.

„Eu sunt medic în această comună de mai bine de 20 de ani. Acești oameni mă cunosc și au încredere în mine. Nu trebuia să fiu premiată pentru că mi-am făcut treaba. Eu cred că am făcut ce era mai bine pentru comunitatea mea și dacă fiecare medic s-ar implica, cu siguranță rata imunizării va crește. Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care nu au ezitat să se vaccineze. Au avut încredere în mine și am fost un model pentru ei. Eu m-am vaccinat, le-am explicat că nu este nimic periculos în asta și că doar așa putem scăpa de această pandemie. Un plus a fost că vaccinul necesită o singură doză. S-a urmat modelul celorlalți din comunitate, care s-au vaccinat încă de prin luna martie.

Au fost persoane din localitate care s-au imunizat la începutul campaniei de vaccinare, pentru că eu i-am programat pe fiecare. Imediat ce am primit dozele de Johnson & Johnson, tot mai mulți s-au arătat interesați de vaccinare. În primul rând, au fost imunizați bolnavii dornici și persoanele care au trecut prin boală. Am avut multe cazuri de persoane infectate în localitate. La un moment dat am cerut și ajutorul jandarmilor din oraș pentru că nu se respecta carantina”, a precizat dr. Oana Miron, medic de familie în comuna Mironeasa.

La nivelul județul Iași sunt înregistrați 137 de medici de familie.

Bătrânii din sat se vaccinează pentru a merge la nunți

Medicul de familie a reușit să imunizeze până în prezent 230 de persoane, iar numărul localnicilor doritori de imunizare este în creștere. Tinerii aleg să se imunizeze pentru a putea pleca la muncă, iar bătrânii pentru a putea participa la nunți.

„S-au vaccinat atât tineri, cât și bătrâni. Tinerii au ales să se imunizeze pentru că vor să plece la muncă în străinătate. După ce s-au imunizat 2-3, au vrut și ceilalți. Nu pot să zic că am făcut eu ceva anume, mi-am făcut doar treaba și le-am fost alături. Pacienții de vârsta a treia au venit la mine la cabinet nerăbdători să se imunizeze pentru a putea merge la nunțile nepoților. Veneau și îmi spuneau «doamna doctor, vreau să mă vaccinez că vine nepotul din străinătate și trebuie să merg la nuntă.

Au zis că fără vaccin nu pot să merg». Nu aveam doze câte cereri de vaccinare aveam. Este greu să spun în procente câți s-au vaccinat, tot ce pot să spun este că pe încă vreo două săptămâni de acum încolo am persoane programate la cabinet. Nu poate decât să mă bucure acest lucru. Suntem o comunitate unită. Părerile sunt oricum împărțite în funcție și de religie. Sunt câteva persoane penticostale, care nu vor sub nicio formă, dar au fost 2-3 care au vrut”, a mai adăugat medicul de familie.

În satele cu populație majoritară de etnie rromă, rata de vaccinare este de zero la sută.

Sătenii au fost convinși de medicul de familie că vaccinul este benefic

Pe lângă medicul de familie din localitate, și personalul din primărie a fost un model pentru ceilalți. După ce întreg personalul primăriei din comuna Mironeasa s-a imunizat în luna martie 2021, restul localnicilor i-au urmat.

„M-am vaccinat în urmă cu trei săptămâni și mă simt foarte bine. S-au vaccinat oamenii din primărie și m-am vaccinat și eu. Sunt singura din familie care m-am vaccinat, pentru că soțul meu este bolnav și nu poate. Nu am fost bolnavă, de la vaccin nu am avut o reacție. M-am vaccinat cu serul acela care se face o singură dată. Sunt foarte bine!”, a spus Vladimira Sava, o localnică.

Miercuri, 16 iunie 2021, 5 persoane din comună au fost imunizate.

„Ne-am vaccinat, pentru că ne-a convins doamna doctor că nu pățim nimic. Acum că o fi bun sau nu, nu știm. Miercuri, 16 iunie 2021, m-am imunizat. Am fost 5 persoane care ne-am vaccinat. Din familia mea, doar eu și fata ne-am vaccinat. Vrem să plecăm la muncă și ne trebuie vaccin. Decât să ne facă testele alea, mai bine vaccin. Mă simt foarte bine, mi-a fost puțin rău după vaccin, dar mi-a trecut, nu am nimic. Dacă ne-a spus să ni-l facem, l-am făcut”, a precizat o localnică din comuna Mironeasa.

„Sigur că m-am vaccinat! Îmi dați și mie niște bani acum că m-am vaccinat? Sunt bolnavă, umblu cu injecțiile în buzunar. M-am vaccinat, am fost puțin amețită, am luat niște paracetamol și sunt bine acum. Eu am toate bolile de pe lumea asta”, a adăugat o altă femeie din sat.

Alte zeci de persoane sunt pe lista de așteptare a medicului.

Comentarii
 • La nunta poti merge si nevaccinat ,nu mai dati stiri false,…iar despre dn.doctor o sa isi ia cat de curand o masina frumoasa ca se castiga bine din vaccinarea cobailor”….articolul ar fi complet daca s ar spune si suma pe care a castigato din vaccinare.Nu are treaba cu facerea de bine si mai degraba foamea de bani.

 • Doamna doctor a auzit de conventia de la Oviedo (Asturias) la 4 aprilie 1997 pe care Romania a ratificat-o ? I-a informat pe cei care au venit sa se vaccineze de posibilele reactii adverse unele chiar mortale?
  Ia uite ce scrie in conventie:
  Art. 2: Întâietatea fiinţei umane Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei. (da ati citit bine, nu conteaza interesul multimii primeaza interesul fiintei umane);
  Art. 5: Regula generală
  O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şia dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză.
  Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii
  intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. (Au primit persoanele informatiile cu privire la riscuri?)
  Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul.
  Art. 13: Intervenţii asupra genomului uman O intervenţie destinată să modifice genomul uman nu se poate face decât din motive preventive, diagnostice sau terapeutice şi numai dacă nu are drept scop introducerea unei modificări în genomul descendenţilor. (cine garanteaza in scris ca mARN-ul din vaccinuri nu va modifica in timp genomul uman?)

 • Adevarul e ca printre prosti si analfabeti poti avea orice fel de succes… Problema e ca te stie acum si lumea alfabetizata, cat de ticaloasa poti fi , madam Carpa-n Cur, cum te-o chema.

 • Doamna este o afacerista prin excelenta nici nu stiu cum puteti publica asa ceva,nu mai exista medici care chiar trebuie promovati ?

 • După cum bine este cunoscuta-madama respectiva face cel mai mare bișniț in zonă.Pe lângă comportamentul de prost -gust,țopesc…analfabeta in cauza are și veleități politice.Pe fața proastei și in ochii ei …sunt doar BANI.👎🏻

Adauga un comentariu