Diverse

Aceasta este cea mai cautata statiune balneara din tara. Are ape termale unice in Europa

Publicat: 05 iul. 2018

A fost cea mai cautata statiune balneara din Romania, in 2017, potrivit unei analize a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Potrivit sursei citate, baile acestea au fost preferate de familiile cu copii care au ales pentru vacanta lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA. Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea. Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear.

La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. In clasamentul romanesc de turism, Baile Felix au fost urmate de Baile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Calimanesti-Caciulata si Baile Olanesti.

Probabil cele mai populare stranduri cu apa termala din tara, Baile Felix abunda in oferte. Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Baile Felix, unicul complex balnear de 5 stele din Romania, a fost inagurat in urma cu doi ani si ofera conditii de invidiat. Lotus Therm este compus din 4 parti, cea hoteliera, baza de tratament ultramoderna, zona de agrement cu aquaparkul Felixarium si parcarea cu 210 locuri.

Totodata, Strandul Felix din Baile Felix dispune de 6 bazine cu apa termala naturala: 2 bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, 1 bazin cu valuri 1 bazin de relaxare si 2 bazine pentru toate categoriile.

Dar in Baile Felix gasiti si complexuri mai mici care au bazine cu apa termala. Efectele benefice ale apelor termale din sunt folosite pentru urmatoarele afectiuni: Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta), Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza), Afectiuni reumatismale abarticulare, Afectiuni post-traumatice, Afectiuni neurologice periferice, Afectiuni neurologice centrale, Afectiuni ginecologice, Afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, Boli venerice, Tumori maligne, Hemoragii, Boli psihice.loading...

Adauga un comentariu