Eveniment-Social

Aceasta este cea mai importanta lista din Consiliul Judetean. Valoreaza jumatate de miliard de lei

Publicat: 17 mart. 2017
@ Iasul ar putea beneficia de proiecte de peste jumatate de miliard de lei de la nivel central @ Obiective ce tin de unitati medicale, sedii administrative sau corpuri scolare au fost prinse in proiectul inaintat Ministerului Dezvoltarii pentru finantare @ Consiliul Judetean a solicitat cea mai mare parte a fondurilor, insa pentru refacerea integrala a 25 de drumuri din Iasi @ Proiectele vor intra in evaluare pentru a beneficia de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala 
 
Judetul Iasi ar putea beneficia de proiecte de peste 500 milioane de lei. Toate acestea ar putea fi duse la bun sfarsit daca Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene ar aproba cele 31 de proiecte depuse de Consiliul Judetean Iasi la autoritatea centrala. Aceste obiective au fost incluse in Planul National de Dezvoltare Locala (PNDL) si daca vor fi considerate eligibile ar putea sa primeasca si finantare. Pe aceasta lista se regasesc proiecte precum reabilitarea sediului institutiei din strada Vasile Alecsandri, proiect care are o valoare de 8,01 milioane de lei.

Citeste si : Sute de milioane de lei pentru Iasi. Ministrul Dezvoltarii a varsat sacul cu proiecte peste judet – GALERIE FOTO

Totodata, pentru reabilitarea centrului de zi din Bucium, sefii judetului spera sa obtina o finantare de 9,8 milioane de lei. Reabilitarea Caminului 2 din localitatea Budai a fost evaluata la 2.6 milioane de lei. Amenajarea unui teren de sport în cadrul Colegiului Tehnic Ion Holban a fost evaluata la 231 mii lei, iar reabilitarea instalatiei de încalzire la Scoala Gimnaziala Speciala „Constantin Paunescu” a fost evaluata la aproape 40.000 lei.

In ceea ce priveste reabilitarea si refunctionalizarea pavilionului administrativ de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sf. Parascheva”, costurile au fost evaluate la 1,47 milioane lei. Grosul solicitarilor tine insa de drumurile judetene. Valoarea totala solicitata pentru reabilitarea a 25 de artere judetene este de 487 milioane de lei, suma pe care Ministerul o poate aloca prin acest PNDL.

„Am depus proiecte care vizeaza mai multe domenii de activitate, prioritare fiind cele pentru modernizarea drumurilor judetene. Am solicitat sprijinul Ministerului Dezvoltarii pentru solutionarea problemei unei sectii exterioare a Spitalului de Pneumoftiziologie, gazduita într-o cladire cu risc seismic. Proiectul de relocare a pacientilor va fi înaintat Ministerului în decurs de o luna, ulterior urmând sa fie discutata o eventuala alocare financiara”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.
 

Prin Programul National de Dezvoltare Locala 2017-2020 urmeaza sa fie finantate 9.500 de obiective din întreaga tara, în baza a 30 miliarde lei, în credite de angajament. Au fost depuse deja peste 5.000 de proiecte in intreaga tara, termenul limita fiind ziua de ieri, 17 martie. La nivelul PNDL precedent judetul Iasi a beneficiat de a treia alocare pe tara, de peste 600 milioane de lei.

Citeste si : Ministerul Dezvoltarii ar putea reface o sectie de la Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi loading...

Adauga un comentariu