Actualitate

Aceasta este cladirea unde se fura banii primariei si ai iesenilor

Publicat: 13 mai 2012
1

@ Va vine sa credeti? Ziarul de Iasi plateste municipalitatii o chirie de 3 lei pe metru patrat pentru sediul din strada Smardan, nr. 5 @ Asta in conditiile in care celelalte societati comerciale care inchiriaza spatii de la primarie, achita cel putin 5 euro pe metru patrat @ Spatiul a fost inchiriat in decembrie 2000 de Grupul de Presa Medianet SRL printr-o licitatie aranjata

De ce a devenit Ziarul de Iasi principalul sustinator din media locala a lui Gheorghe Nichita si implicit al PSD Iasi? Pentru ca Nichita le-a inchis gura „deontologilor” punandu-le la dispozitie un spatiu cu o suprafata de 818 metri patrati pentru o chirie simbolica, de circa 3 lei pe metrul patrat. Asta nu este tot. Cativa ani buni, „deontologii” au platit un leu pe metru patrat. Primaria a inceput sa le mai indexeze chiria in ultimii ani asa, de ochii lumii. In acest caz, institutiile statului cum ar fi Consiliul Concurentei sau Curtea de Conturi ar trebui sa se autosesizeze. Asta deoarece firma care editeaza acest ziar, Grupul de Presa Medianet SRL, beneficiaza de un tratament preferential din partea municipalitatii iesene. Celelalte societati comerciale care folosesc spatii ale municipalitatii le-au inchiriat in urma unor licitatii in care lupta pentru adjudecarea imobilelor respective a fost stransa. De aceea s-a ajuns in situatii in care unele societati comerciale au inchiriat spatii si cu 25 de euro pe metrul patrat. In orice caz, in prezent nici o societate comerciala din Iasi ( cu exceptia SC Grupul de Presa Medianet SRL) nu sta intr-un spatiu al primariei fara sa platesca o chirie de minimum 5 euro pe metrul patrat.

Grupul de Presa Medianet a inchiriat spatiul respectiv in urma unei asa-zise licitatii care ar fi avut loc in decembrie 2000. Bineinteles, nu s-a facut prea multa publicitate in jurul acestei licitatii. De altfel, si in prezent, reprezentantii municipalitatii refuza sa ofere informatii legate de contractul de inchiriere dintre SC Grupul de Presa Medianet SRL si municipalitate.
La asa-zisa licitatie mentionata mai sus s-au inscris doua societati comerciale SC Grupul de Presa Medianet SRL, controlata de „gasca” de la Ziarul de Iasi, respectiv Alexandru Lazescu, Dan Radu, Cezar Caluschi si redactorul sef Toni Hritac, respectiv o alta firma, Grupul pentru Investitii in Mass Media SRL. Aceasta din urma a jucat rolul de „mana moarta” la licitatie si de aceea SC Grupul de Presa Medianet SRL a adjudecat spatiul cu 10.000 lei (in prezent 1 leu) pe metru patrat.
De atunci si pana in prezent, primaria nu a reusit sa majoreze chiria platita de Ziarul de Iasi decat pana la maximum 3 lei. Asta in conditiile in care spatiul se afla in aceiasi cladire in care-si are sediul Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP), institutia care administreaza locuintele si spatiile primariei.

Trambita electorala

Insa cele doua parti isi fac servicii reciproc. Ziarul de Iasi nu a criticat activitatea lui Nichita si il ridica in slavi ori de cate ori este cazul iar primarul se face ca nu vede nivelul scazut al chiriei pe care-l plateste firma care editeaza gazeta. De altfel, de cateva zile de cand a inceput campania electorala paginile acestui ziar sunt pline de elogii la adresa primarului Gheorghe Nichita. Se publica materiale electorale cu „personalitatile” care l-ar sustine pe primar, cu opiniile primarului despre cum ar trebui sa devina Iasul din nou capitala culturala etc. Acest ziar nu a publicat niciodata vreo ancheta legata de modul in care se cheltuie banii primariei, despre aglomeratia din oras, averea lui Nichita etc.

Cine sunt smecherii?

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a mai scris despre afacerile acestor smecheri care stau in spatele afacerii Ziarul de Iasi. Alexandru Lazescu, Toni Hritac si Cezar Caluschi alaturi de Danut Prisecariu s-au aflat in spatele prealuarii prin frauda a SC Alimentara SA. Fara sa scoata bani din buzunar, acestia au pus mana pe zeci de spatii comerciale apartinand SC Alimentara SA dupa care le-au vandut, incasand zeci de miliarde lei. Si astazi, multe din firme infiintate pe numele lor activeaza in spatii care au apartinut SC Alimentara SA. De altfel, o buna parte din spatiile de la Hala Centrala au intrat in proprietatea SC Medianet SRL firma care a finantat o buna perioada de timp acest ziar.

Toni Hritac, baut la volan

Exemplul de mai sus nu este singurul care arata ca Ziarul de Iasi beneficiaza de un tratament „legal” special. Toni Hritac a scapat de dosar penal desi a fost prins baut la volan.
A scapat de dosar penal deoarece prietenul sau de la Institutul de Medicina Legala, Vasile Astarastoae, i-a recalculat alcoolemia. Astfel, la cateva minute dupa ce a fost prins baut Hritac avea o alcoolemie de 1,3 grame la mie iar dupa expertiza facuta de Astarastoae, „Toni” avea o alcoolemie de doar 0,6 grame la mie. Dupa aceea, un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Hritac. O musamalizare in cel mai ordinar stil. Unde s-a mai vazut ca un procuror sa solicite efectuarea unei expertize medico-legale si recalcularea alcoolemiei de catre IML dupa ce imediat individul prins baut la volan este dus la recoltarea probelor biologice si a rezultat o alcoolemie de 1,3 la mie?

Comentarii
 • ati intrat in gaura de bani de va luati de capra din alta ograda? vedeti-va de barna din ochi ca va obtureaza toata vederea (si implicit rationamentele)

 • ALex, se cunoaste ca lucrezi la Primarie si esti un bou cu pedale…cum adica ,, ce se fura ”…pai daca ar fi chiria normala, de 5cinci euro, pentru **0optsute metri patrati, lunar Primaria ar incasa patru mii de euro, nu sasesute, ca acum….diferenta neincasata, Primaria ti-o ia din buzunarul tau prin impozitele si taxele locale..inteles ?

 • NENOROCITI CA ALEX SI CA MULTI ALTII PRECUM AR FI O.L.T.E.A.N.U,C.H.I.R.I.C.A,T.O.M.O.R.U.G,C.O.M.A.N,T.U.D.O.S.E,L.U.P.U,P.A.L.A.G.A,SI MULTI MULTI ALTI LINGAI IN FRUNTE CU SECURISTUL GHE.NICHITA DAR SI CEI DIN PDL SAU PNL CUM AR FI O.P.R.EA,F.E.N.E.C.H.I.U,V.O.S.G.A.N.I.A.N,A.D.O.M.N.I.T.E.I, ETC. TOTI DAR ABSOLUT TOTI AR TREBUI SA FACA PUSCARIE SI SA LE FIE CONFISCATE AVERILE FACUTE PE SPINBAREA IESENILOR SI ROMANILOR,SA NU UITAM SI DE S.I.M.I.R.A.D CARE TREBUIE SA FIE IN CAPUL LISTEI DE MANA CU NICHITA,OAMENI BUNI IESENI IESITI LA VOT SI VOTATI IMPOPTRIVA ACESTOR MAFIOTI PT A NE INDREPTA VIETILE …ALTFEL NE VOM CHINUI PANA LA ADANCI BATRANETI SI PE LANGA NOI VOR CHINUI SI COPIII NOSTRI…JOS J.I.G.O.D.II.L.E

 • Aceasta este UNA din cladirile in care se fura banii iesenilor, mai sunt inca si alte cladiri unde se fura pe rupte , ca in codru, sub parinteasca obladuire a primarului. A ajuns si acest primar dupa ** ani la Primaria Iasi mai ceva ca Ceausescu. Soferii la scara ii cara mapa, ii matura strada ca trece el, deja cultul personalitatii a depasit de mult bunul simt, poate pateste la fel ca Ceausescu daca tot ii calca pe apucaturi…

 • Grupul de interese care de aproximativ *5 ani controleaza economia si aproape toata presa din Iasi este cercetat penal de DNA Bucuresti • Dosarul penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie cu ajutorul Curtii de Conturi a Romaniei are numarul 25/P/2*06 si se refera la devalizarea, jefuirea celei mai mari societati de alimentatie publica de stat din Iasi, SC Alimentara SA • Sunt implicati Danut Prisecariu – actualul patron al postului de televiziune Tele M, dar si Cezar Caluschi, Alexandru Lazescu, Dan Radu, Constantin Hritac (zis Toni), care au ocupat de-a lungul timpului functii de conducere, de directori, redactori sefi, editori la ziarul Monitorul, transformat dupa aceea in Ziarul de Iasi, dar si firma care a finantat cele doua ziare, respectiv SC Medianet SRL • In anul 2*00, cand au pus mana, cu doar cateva zeci de milioane de lei vechi, pe SC Alimentara SA, unitatea avea un numar de 6* de spatii comerciale • Cele mai bune spatii, inclusiv Hala Centrala, au fost impartite intre Danut Prisecariu, Cezar Caluschi, Alexandru Lazescu, Dan Radu si Constantin Hritac, actualul redactor sef al Ziarului de Iasi, care a luat doua spatii mari si traieste ca boierul din chirie • Dupa aceea, restul spatiilor le-au vandut cu zeci de miliarde lei si au bagat banii in buzunar • Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au studiat zeci de ore documentele existente in arhivele institutiilor statului si au refacut piesa cu piesa istoria celui mai mare jaf din istoria economica a judetului Iasi • Ulterior, din vanzarea spatiilor au incasat *2.*5*.*5*.*99 lei vechi, plus *96.3*6 USD si **3.**7 Euro, bani pe care i-au bagat in buzunare • Dar asta nu este tot, acesti indivizi incaseaza in continuare chirii de milioane de Euro anual din spatiile pe care le-au pastrat pentru ei si le-au trecut in proprietate privata

  Vorbim despre cel mai mare jaf din istoria economica a judetului Iasi, privatizarea, devalizarea si jefuirea celei mai importante unitati de alimentatie publica de stat din Iasi, SC Alimentara SA. De aceea, Directia Nationala Anticoruptie, cu ajutorul Curtii de Conturi a Romaniei, a deschis dosarul penal nr. 25/P/2*06. Sunt implicati Danut Prisecariu, patronul postului de televiziune Tele M, dar si Cezar Caluschi, Alexandru Lazescu, Dan Radu, Constantin Hritac (zis Toni), personaje care de-a lungul timpului au detinut tot felul de functii de conducere, de directori, redactori sefi, editori la ziarul Monitorul, devenit apoi Ziarul de Iasi. Sunt implicati in acest jaf atat in calitate de persoane fizice, dar si in calitate de actionari si asociati la firmele pe care le-au avut sau le detin in continuare, cum ar fi Fortuna Arcu SA, SC Nest Trade SA, SC Richard Invest SA, Caluschi Marketing SRL, SC Verdict SRL si nu in ultimul rand SC Medianet SRL, parte a Grupului de Presa Medianet, editorul Ziarului de Iasi. Dupa zeci de ore de studiu in arhivele institutiilor statului, jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au reusit sa puna cap la cap, piesa cu piesa, toate amanuntele necesare pentru a deslusi istoria acestei afaceri de pe urma careia indivizii mentionati mai sus au adunat averi uriase, iar acum se dau oameni de afaceri onesti, stalpi ai dreptatii doar pentru ca sunt patroni de posturi de televiziune si sefi de ziare. Prin tot felul de jonglerii cu actiuni ale SC Alimentara SA, vandute intre firmele enuntate mai sus, prin tot felul de vanzari ilegale de la Fondul Proprietatii de Stat catre firmele respective, majorari de capital si fuziuni intre societati comerciale, afaceri descalcite de Curtea de Conturi, au ajuns sa puna mana pe SC Alimentara SA, societate care mai avea in patrimoniu la vremea respectiva un numar de 6* de spatii comerciale, din care aproape jumatate in zona centrala, cu numai cateva zeci de milioane lei. Numai Hala Centrala, cladire aflata la acea vreme in patrimoniul SC Alimentara SA, valora cateva milioane de dolari cel putin.

  Intimidarea autoritatilor

  Sesizata de Directia Nationala Anticoruptie cu adresa nr. *97/*.**.2*06-Serviciul Teritorial Iasi, Camera de Conturi Iasi a demarat un control la SC Alimentara SA la inceputul anului 2*0*. Verificarile au durat, deoarece sefii SC Alimentara SA Iasi refuzau sa puna la dispozitia inspectorilor documentele unitatii pentru a efectua verificarile necesare. Procurorii au intervenit imediat si, cu un mandat special, au ridicat documentele SC Alimentara SA (2* de volume foarte groase) si le-au predat Curtii de Conturi. Procurorii le-au spus inspectorilor Curtii de Conturi sa verifice modul de privatizare, de evaluare si valorificare a patrimoniului etc. Numai ca, imediat ce au inceput verificarile, sefii Camerei de Conturi Iasi au fost tinta unor atacuri virulente din partea postului de televiziune Tele M, al lui Danut Prisecariu. A fost necesara interventia autoritatilor centrale si transferarea dosarului la Bucuresti, respectiv la Directia Nationala Anticoruptie si la Curtea de Conturi a Romaniei. In primul rand pentru ca erau necesare si consultarea unor documente de privatizare existente in arhivele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (fost Fondul Proprietatii de Stat – FPS) si in al doilea rand pentru ca s-a considerat ca era mai bine ca inspectorii Curtii de Conturi sa scape de presiunile exercitate de postul de televiziune Tele M. Controlul a fost finalizat, banuielile procurorilor s-au adeverit, ceea ce s-a intamplat la SC Alimentara SA Iasi, de cand statul a pierdut controlul si pana in prezent, reprezinta un lung sir de infractiuni, iar dosarul penal este in continuare in cercetari, dupa cum a informat Directia Nationala Anticoruptie cotidianul BUNA ZIUA IASI, prin adresa nr.2*1/VIII/3/2*09.

  Infractiunile

  Potrivit informatiilor pe care le detinem, procurorii au ajuns la concluzia socanta ca smecherii enumerati mai sus nu au platit decat niste maruntis pentru a pune mana pe SC Alimentara SA, chiar daca avea 6* de spatii, din care multe in zone ultracentrale, adica un patrimoniu de zeci de milioane de Euro. Surse din randul anchetatorilor au spus ca SC Alimentara SA a fost cumparata cu bani scosi din conturile societatii, iar „baietii destepti” de mai sus nu au mai fost nevoiti sa bage mana in buzunare. In acest sens, trebuie facuta neaparat precizarea ca, in anii *999 – 2*00, Danut Prisecariu detinea functia de director al SC Alimentara SA. Prin urmare, au pus mana gratis pe Hala Centrala, zeci de spatii comerciale avand suprafete de sute de metri patrati. Nu este necesara enumerarea tuturor etapelor, a „atacurilor” succesive facute pe o perioada de mai multi ani prin cumpararea si manipularea actiunilor SC Alimentara SA de catre acesti „baieti destepti”, pentru a pune mana pe acest patrimoniu, deoarece sunt pline de detalii tehnice, economice. Trebuie enumerate numai fazele esentiale.

  Pe data de 2* decembrie *99*, Fondul Proprietatii de Stat a organizat o licitatie pentru a vinde **,*5 la suta din actiunile SC Alimentara SA. La aceasta licitatie a participat si firma „baietilor” de mai sus, Fortuna Arcu SA, reprezentata de Danut Prisecariu. Numai ca licitatia a fost castigata de Tofan Invest, firma omului de afaceri Gelu Tofan, care a oferit un pret de *.5** lei pe actiune. Tofan Invest nu a achitat suma ofertata la licitatie, adica in jur de 25 miliarde lei vechi, in termenul prevazut de 9* de zile, iar privatizarea nu a mai avut loc. Insa, pe data de *2 ianuarie 2*00, functionari corupti de la fostul Fond al Proprietatii de Stat au vandut actiunile SC Alimentara SA firmei lui Danut Prisecariu, Richard Invest SA, la un pret mult mai mic pe actiune decat cel stabilit in *99*. Dupa ce a dat aceasta lovitura, Richard Invest SA a fost lichidata pentru a sterge urmele tunului. La acea vreme, firmele „baietilor”, Fortuna Arcu si Nest Trade, detineau peste 5* la suta din actiunile Alimentara. Atacul final s-a dat insa pe data **.0*.2*00, cand SC Alimentara SA a fuzionat cu SC Fortuna Arcu SA, iar baietii au obtinut controlul total asupra patrimoniului de zeci de milioane Euro, prin care si-au atins scopul. Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in facsimil documentul de fuziune pentru a demonstra cu documente oficiale ca in aceasta afacere sunt implicati Danut Prisecariu si „baietii” de la Ziarul de Iasi.

  Jaful: Impartirea spatiilor

  Imediat dupa ce au pus mana pe societate, au inceput sa-si imparta intre ei spatiile comerciale. Actiunile care au urmat demonstreaza clar ca la mijloc este vorba despre un jaf premeditat. Fiecare si-a luat partea, Danut Prisecariu, Cezar Caluschi, Toni Hritac, Alexandru Lazescu, Dan Radu, firma care le sustine ziarul, respectiv Medianet SRL etc. Mai mult decat atat, au bagat in buzunare bani grei din vanzarea celorlalte spatii pe care nu le-au vrut si le-au vandut altora la preturi apropiate de realitate. Cum era si de asteptat, spatiile luate de Caluschi, Lazescu, Medianet, Hritac si Dan Radu au fost vandute de SC Alimentara SA catre acestia la preturi de nimic, mult sub pretul pietei. Din vanzarea spatiilor, smecherii au incasat *2.*5*.*5*.*99 lei vechi, plus *96.3*6 USD si **3.**7 Euro, bani pe care i-au bagat in buzunare in calitate de „actionari”. De precizat ca au vandut tot ce se putea vinde, nu au iertat nimic. Potrivit evidentelor oficiale, SC Alimentara SA mai are in patrimoniu doar o bucata din Hala Centrala, un etaj si ceva, precum si o bucata dintr-un spatiu de pe bulevardul Anastasie Panu si inca unul pe strada Ciric nr.36.

  Partea lui Caluschi. Spalare de bani?

  In prima faza, firma lui Caluschi, SC Caluschi Marketing SRL, a primit un numar de ** spatii comerciale pe soseaua Nationala nr. *9*, bloc B, pe str. Bucium nr. **, bloc B1, pe soseaua Nicolina nr. 5, bloc 96* in suprafata de 36* metri patrati, pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. *-9 bloc D1, pe strada Bacinschi nr. 5 bloc CL1, pe strada Simionescu, fosta Dreptatii nr. 33-35 bloc S4-5, pe soseaua Pacurari nr. *5-** bloc 53*, pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. *-9 bloc D1 si in Complexul Copou.

  Dupa aceea, au avut loc o serie de tranzactii dubioase cu spatiile respective intre Caluschi Marketing SRL si Cezar Caluschi ca si persoana fizica. Dupa ce a luat spatiile, Caluschi Marketing, reprezentata de sotia sa, Lacramioara Maria, a vandut spatiile catre Cezar Caluschi, persoana fizica. Ulterior, ce s-a intamplat miroase de departe a spalare de bani. Cezar Caluschi a revandut spatiilor inapoi catre Caluschi Marketing SRL. Pe data de 22.*3.2*0*, SC Caluschi Marketing SRL a vandut spatiul din soseaua Pacurari nr. *5-**, bloc 53* in suprafata de **5,9* metri patrati pe care il luase cu o zi in urma de la SC Alimentara SA cu **9.*6*.*00 lei lui Caluschi Cezar la acelasi pret, dar acesta din urma se obliga sa plateasca spatiul in cateva zeci de rate lunare. Acelasi lucru s-a intamplat si cu celelalte spatii luate de firma lui Caluschi. Astfel, spatiul comercial in suprafata de *5* metri patrati de pe soseaua Nationala nr. *9*, bloc B, cumparat in data de * ianuarie 2*0* de SC Caluschi Marketing de la SC Alimentara SA cu 2*9.53*.*00 lei, i-a fost vandut doua luni mai tarziu lui Cezar Caluschi la un pret mai mic, adica pentru numai 2**.*****00 platibili in mai multe zeci de rate lunare. In ziua de 6 martie 2*0*, a trecut spatiile comerciale pe care le luase la preturi de nimic de la SC Alimentara SA pe numele sau, probabil pentru a fi sigur ca nu i le va sufla nimeni. Numai ca aceste transferuri au un usor miros de activitate infractionala si, cu putin efort, se pot aduce destule argumente pentru demonstrarea unor infractiuni precum devalizarea firmei, evaziune fiscala etc. Asta deoarece in cazul de mai sus, SC Caluschi Marketing SRL, reprezentata de sotia sa, Caluschi Lacramioara, i-a vandut spatiul la un pret mai mic decat cel cu care il cumparase de la SC Alimentara SA.

  De asemenea, in aceeasi zi, spatiul comercial de pe soseaua Nicolina nr.5, bloc 96*, in suprafata de 36* mp, luat de la Alimentara pe data de * decembrie 2*00 cu suma de *5*.339.*00 lei vechi, este vandut lui Cezar Caluschi la acelasi pret. Mai mult, in aceeasi zi, Caluschi Marketing a vandut catre Cezar Caluschi spatiul comercial in suprafata de ***,95 metri patrati, de pe strada Bucium nr.**, cumparat de la SC Alimentara SA cu **.932.*00 lei, tot cu acelasi pret, numai ca suma urma sa fie platita in rate. Spatiul de pe strada Simionescu, fosta Dreptatii, in suprafata de 35* metri patrati, cumparat de la SC Alimentara pe data de *.12.2*00 cu 62.*96.*00 lei, a fost vandut pe 23.*2.2*0* la acelasi pret catre Catalin Neagu, director la firma de panotaj a lui Caluschi, respectiv RBN. Trebuie intarita ideea ca Cezar Caluschi trebuia sa plateasca in rate lunare de cate 2 si 3 milioane lei aceste spatii luate de la Alimentara SA prin Caluschi Marketing SRL. Insa, un an mai tarziu, Cezar Caluschi invoca faptul ca nu mai poate plati ratele, revinde spatiile catre Caluschi Marketing si primeste ca persoana fizica pentru fiecare spatiu inapoiat de la firma o suma de bani. Aceste sume de bani pe care le primeste ar reprezenta ratele pe care le-ar fi platit de-a lungul timpului. Astfel, pe data de **.*5.2*02 inapoiaza firmei Caluschi Marketing spatiul de pe soseaua Nicolina nr. 5 si primeste inapoi suma de **.*35.2** lei vechi. In aceeasi zi inapoiaza spatiul de pe soseaua Nationala nr.*9* si primeste 35.*9*.629 lei, spatiul de pe soseaua Bucium nr.** pentru care avea stabilita o rata lunara de *,2 milioane lei vechi si primeste inapoi 2*.0**.53* lei vechi, spatiul de pe strada Bacinschi nr. 5 si este recompensat cu ***.5*3.2** lei, dar si spatiul de pe soseaua Pacurari nr. *5-**, pentru care primeste inapoi 93.***.*** lei.
  Pe data de *9.*2.2*00, SC Alimentara SA a vandut catre SC Caluschi Marketing SRL un spatiu comercial de pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. *-9 bloc D1 la pretul de 2*.59*.*00 lei. Se precizeaza in contractul de vanzare – cumparare ca banii vor fi platiti la o data ulterioara. De asemenea, pe data de 23.**.2*02, SC Alimentara SA a vandut lui Cezar Caluschi Florentin un alt spatiu comercial de pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. * – 9 in suprafata de *9*,43 metri patrati pentru suma de *.1*2.53*.86* lei. Mai mult, Caluschi a mai primit o serie de spatii la parter in Complexul Copou.

  Ziarul de Iasi a luat Hala Centrala

  Parte a grupului de firme care au finantat Ziarul de Iasi, SC Medianet SRL, reprezentata de presedintele ziarului, Alexandru Lazescu, a cumparat pe data de *2.*2.2*00, cu numai 96.2**.*99 lei vechi, o parte din Hala Centrala. Astfel, Medianet SRL a cumparat subsolul in suprafata de *** metri patrati, o parte din parter in suprafata 2**, precum si 9.**0 metri patrati de teren. Anterior, Medianet SRL a mai cumparat pe data de 22.*2.2*00 tot de la SC Alimentara SA un spatiu comercial de pe strada Sfantu Lazar nr. *5, bloc A6 in suprafata de 69 metri patrati la pretul de 25.**3.*00 lei. Tot in data de 22.*2.2*00, SC Alimentara SA a vandut SC Medianet SRL spatiul comercial de pe strada Sfantu Lazar nr.*5, bloc A6, spatiu comercial in suprafata de *39 metri patrati, pentru suma de *3*.2**.*00 lei vechi.

  Si-a luat si Toni „tainul”

  Redactorul sef al Ziarului de Iasi a beneficiat pana in 2*0* indirect de aceasta privatizare frauduloasa pentru ca asa a reusit sa-si finanteze ziarul, din inchirierea spatiilor luate cu japca de la SC Alimentara SA pana cand s-a enervat si, in 2*0*, a vrut sa fie sigur ca are si el partea lui. Si a cerut si Toni doua spatii, iar „baietii” i-au dat. Pe data de *5.**.2*0*, SC Alimentara SA Iasi a vandut SC Verdict SRL, reprezentata prin Constantin Hritac, spatiul comercial nr. *5* de pe soseaua Nicolina nr. *16, bloc **1*, compus din mai multe magazine, respectiv C1 – *69 metri patrati, C2 – 2** metri patrati la pretul de *.323.59*.*72, din care se achita numai suma de **7.**7.*99, iar restul de 5*6.***.6*3 reprezinta compensare in baza unui contract incheiat intre SC Alimentara SA si SC Verdict SRL nr. 2.36*/2*.**.2*03. Tot in data de *5.**.2*0*, SC Alimentara SA Iasi a vandut SC Verdict SRL Iasi, cu sediul in strada Mitropolit Iosif numarul 6, reprezentata de Constantin Hritac, spatiul comercial de pe strada Bucium nr. **, bloc B1 in suprafata de 2*2 metri patrati la pretul de 662.**6.**6 lei. Si de aceasta data Hritac a platit numai 3**.255.**5, iar restul sumei s-a compensat tot in baza contractului 2.36*/2*.**.2*02. Contractul acesta suspect, prin care s-a compensat diferenta de bani, prin care Toni a fost iertat de fapt de plata acestei sume de bani, poate fi un contract de publicitate incheiat intre SC Alimentara SA si Ziarul de Iasi. La firma Verdict SRL sunt asociati Toni Hritac si Dan Radu.

  Partea lui Danut

  In prezent, SC Alimentara SA este controlata de Danut Prisecariu. Dupa cum s-a mai precizat, unitatea a ramas cu o parte din Hala Centrala si inca doua spatii care ii aduc insa din inchirieri bani grei lui Danut Prisecariu, care gaseste metode sa-i bage direct in buzunar. Statul se linge pe bot de impozite. Astfel, numai anul trecut, pe * iulie, Danut Prisecariu a bagat in buzunar *.25*.0*0 Euro vanzand societatii, ca persoana fizica, un teren de *,2 hectare in comuna Ciurea, o parloaga denivelata fara cale de acces, pe dealuri dupa raul Nicolina. Terenul nu este bun nici de pascut oile. Avea nevoie societatea de acest teren pentru a cultiva papusoi si a-l vinde la Hala Centrala? Putin probabil, insa cert este ca statul n-a mai primit impozit

  Primele concluzii

  Danut Prisecariu, Toni Hritac, Cezar Caluschi, Dan Radu si Alexandru Lazescu au facut averi de milioane de Euro prin tunul pe care l-au dat la SC Alimentara SA. Pe langa banii bagati in buzunar din vanzarea spatiilor, incaseaza anual milioane de Euro din chiriile pe care le percep. Spatiile luate de ei sunt inchiriate bancilor, societatilor de asigurari, unor supermarketuri, farmacii, institutii publice etc. Stau acasa, le vin banii fara sa munceasca si spun intregii lumi ca sunt cei mai cinstiti ziaristi de pe planeta. Au folosit Monitorul si apoi Ziarul de Iasi ca instrumente de presiune pentru a orchestra cel mai mare jaf din istoria economica a Iasului? Vor raspunde la aceasta intrebare in fata procurorilor anticoruptie. Vom reveni

  Condamnarile sefilor de la Ziarul de Iasi

  Ziarul de Iasi este una dintre singurele publicatii din tara care este stigmatizata pentru comiterea unor fapte de coruptie, prin hotarari judecatoresti de condamnare a sefilor de aici. Judecatorii i-au condamnat pe sefii de la Ziarul de Iasi atat in prima instanta, cat si in apel. Magistratii l-au condamnat pe Gabriel Rusu, directorul societatii comerciale care editeaza cotidianul Ziarul de Iasi, la o pedeapsa de trei luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, si Marcel Hritac, fratele lui Toni Hritac, redactor sef la acest cotidian, a fost condamnat la trei luni de inchisoare. Acest dosar prezinta o situatie socanta prin faptul ca exista marturii prin care se spune ca Toni Hritac, redactorul sef de la Ziarul de Iasi, are influenta asupra mai multor institutii locale si chiar guvernamentale. Trebuie mentionat ca acest tip de acuzatii erau facute in urma cu cativa ani. „Directorul Hritac a spus de mai multe ori ca nu-l intereseaza nimic pentru ca el si cu fratele lui, Toni Hritac, de la Ziarul de Iasi, controleaza toate serviciile speciale, pana la nivel de Guvern, pentru ca este prieten cu Veronica Albu, reprezentanta Guvernului pentru investitii straine in Romania. Veti vedea ca este poate cea mai mare evaziune fiscala din ultimii ** ani”, este precizat in sesizarea depusa la fostul Parchet National Anticoruptie. Faptele de coruptie sesizate de procurorii de la Departamentul National Anticoruptie Iasi ar fi fost comise de catre Gabi Rusu, Marcel Hritac, Daniel Tarlungeanu si Gabriela Bitica, prin intermediul firmei SC Manager Consulting & Ingenering SRL si Ad Mediam SRL. Au legatura inclusiv cu derularea unor contracte de publicitate cu Ziarul de Iasi.

Adauga un comentariu