Arheologie

Aceasta este ultima casa in care a locuit Shakespeare

Publicat: 31 dec. 2013

Arheologii britanici au reusit „sa gaseasca” ultima casa in care a locuit William Shakespeare (1564-1616) inainte sa moara, mai precis locul pe care a fost amplasata locuinta marelui scriitor englez, potrivit BBC, scrie adevarul.ro.

Cladirea New Place din Stratford-upon-Avon, unde dramaturgul a trait pana la moarte a fost demolata in secolul al XVIII-lea. Arheologii au specificat faptul ca au gasit aproape amestecate urmele a doua constructii, reusind sa distinga intre ceea ce a apartinut perioadei lui Shakespeare si ceea ce a reprezentat casa ulterioara.

Arheologii au lucrat in acest sit incepand cu 2009, acestia considerand ca au identificat locul unde era bucataria, dar si alte camere.

Cercetatorul Kevin Colls de la Universitatea Staffordshire a declarat ca in curand vizitatorii vor putea vizita acest sit.

 „Noi am reusit identificarea a cat mai mult din forma casei, date fiind conditiile. Situl are o istorie lunga. New Place a fost construita in 1483, iar Shakespeare a cumparat-o in 1597. Casa a fost demolata in secolul al XVIII-lea si o noua cladire a fost construita in acel loc”, a declarat coordonatorul proiectului, Kevin Colls, pentru BBC.

Shakespeare Birthplace Trust, cei care detin situl si au comandat lucrarile, sunt cei care au luat in considerare permiterea accesului publicului, acestia propunand construirea unei pasarele de unde vizitatorii pot observa cu exactitate modul in care au fost pozitionate camerele.

 Un purtator de cuvant al Shakespeare Birthplace Trust a declarat ca pentru 2016 este planificat „un proiect major”, odata cu implinirea a 400 de ani de la moartea dramaturgului britanic.loading...

Adauga un comentariu