Secretele istoriei

Aceasta este una din cele mai emblematice fotografii din cel de-Al Doilea Razboi Mondial – FOTO

Publicat: 14 mai 2015

Unele fotografii fac istorie prin impactul pe care il au asupra oamenilor si momentul in care ele sunt facute. Este si cazul acestei fotografii care a ajutat la castigarea marii conflagratii.

Aceasta a aparut in anul 1943, in revista americana LIFE. Sub ea se putea citi: „Trei americani morti pe plaja din Buna„, scrie Fox News.

Americanii nu vor uita niciodata numele Guadalcanal, Iwo Jima si Saipan. Ele sunt locuri unde trupele lor au fost decimate si s-au remarcat prin acte rare de eroism.

Vezi si Aceste animalute fac furori pe internet. Au fost pe front in Al Doilea Razboi Mondial

Batalia de la Buna-Gona a fost imortalizata de fotograful George Strock. Printre fotografiile obtinute se afla si aceasta, in care pot fi vazuti trei soldati americani morti, aproape ingropati in nisip. Fotografia a facut istorie.

Premiera pentru presa din SUA

Ea este prima poza aparuta intr-o publicatie din SUA, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, care arata soldati americani morti. Editorii celebrei reviste au facut presiuni atunci asupra guvernului american pentru a putea publica fotografia.

Vezi si Controverse cu privire la data de inceperii celui de-Al Doilea Razboi Mondial

Problema era pusa de statutul SUA in acel razboi, pe care tara nu stia daca il va castiga alaturi de aliatii ei si care nu parea aproape de a se termina.

Cal Whipple (25 de ani), un corespondent din Washington al publicatiei LIFE, nu a acceptat refuzul cenzorilor si a mers mai departe. El a ajuns la Casa Alba, incercand sa discute pe parcurs cu mai multi inalti oficiali ai armatei SUA.

Acesta a obtinut, intr-un final, aprobarea, iar fotografia a aparut in data de 20 septembrie in revista LIFE. Presedintelui american, Franklin Roosevelt, si cenzorilor le-a luat un an pentru a aproba cererea lui Whipple.loading...

Adauga un comentariu