Titlurile zilei

Aceasta este vila din Iași în care se lăfăie Beatrice Rancea, cercetată pentru o fraudă de 5 milioane de lei! Banii nu au fost o problemă pentru șefa Operei Naționale care și-a făcut orice moft! – (EXCLUSIV GALERIE FOTO)

Publicat: 05 mart. 2021
Managerul suspendat al Operei Naționale Române Iași, Beatrice Rancea, și vila în care locuiește (în chirie), din comuna Bârnova, sat Vișani, Strada Orientului, numărul 29
Beatrice Rancea, managerul suspendat al Operei Naționale Române Iași, acuzată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Procurorii DIICOT arată că ar fi vorba de un prejudiciu de 5 milioane de lei

Bine ascunsă de privirile indiscrete, vila de lux în care trăiește balerina Beatrice Rancea este amplasată tocmai în comuna Bârnova, sat Vișani, strada Orientului, numărul 29! Managerul suspendat al Operei Naționale Române, anchetată de procurori pentru un prejudiciu de 5 milioane de lei, achită aproape o mie de euro pe lună, chirie, pentru a locui aici. Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave și că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals

Vila de lux, unde chiria lunară este de aproape o mie de euro și în care trăiește balerina Beatrice Rancea, este amplasată tocmai în comuna Bârnova, sat Vișani, Strada Orientului, numărul 29! Lângă aceasta este o frumoasă livadă cu meri, într-un cadru natural superb și departe de privirile indiscrete. Imobilul are un etaj și o mică grădină cochetă.

În curte, Beatrice Rancea fiind mare iubitoare de animale, este și o cușcă unde stă, plictisit, un cățel. În timp ce numeroși artiști au fost dați afară, au ajuns la limita sărăciei și au avut probleme grave de sănătate (pe fond de stres și hărțuire), le-a fost distrusă cariera artistică, balerina Beatrice Rancea trăiește bine mersi în condiții excelente. Asta pe banii instituției de care, așa cum arată ancheta procurorilor, aceasta s-a folosit discreționar și ilegal. Vila are o valoare de peste 100 de mii de euro. În zonă, metrul pătrat are un preț în jur de 20 și până la 30 de euro.

După 10 ani, balerina Beatrice Rancea a fost acuzată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals

De reamintit că, după 10 ani de la momentul în care a fost cocoțată șefă la ONRI, balerina Beatrice Rancea este anchetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Aceasta a pleacat, fiind suspendată din funcție de Ministerul Culturii, pe ușa din dos din poziția de manager al Operei Naționale Române din Iași. Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Chiar dacă demisia ar fi fost un gest moral, Beatrice Rancea nu mai este manager, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar. Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații, printre care: „…să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta”.

Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, Beatrice Rancea trebuie să respecte anumite obligații

Detaliat, potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații. Spre exemplu, acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

De asemenea, „organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta”. Mai departe, inculpata Beatrice Rancea nu se poate apropia:”de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alți participanți la comiterea infracțiunii, de martori ori experți sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice, direct sau indirect, pe orice cale, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să se supună unor măsuri de control”, se mai arată în legislație.

Zdrăngănit de cătușe la Opera Națională Română din Iași și la ușa managerului Beatrice Rancea

Momente șocante (chiar pe 1 martie 2021) la Opera Națională Română din Iași. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare și în instituția Operei, pe raza municipiilor Iași și București. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Procurorii DIICOT arată că ar fi vorba de un prejudiciu de 5 milioane de lei.

De peste 10 ani, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Acest moment este o pată pe imaginea culturală a Iașului și a oamenilor valoroși din domeniu. Decent ar fi ca, până la finalizarea anchetei, Ministerul Culturii să decidă suspendarea managerului Beatrice Rancea având în vedere acuzațiile care-i sunt aduse. Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului ARTIS Moldova, susține că s-au întocmit 3 rapoarte privind activitatea managerului ONRI și, numai la Iași, s-au descoperit 142 de nereguli. Astfel, deși a savârșit nenumărate abuzuri, inclusiv față de proprii angajații, managerul nu a avut tăria de caracter să își semneze demisia. Aceasta continuă să fie susținută de oamenii din partidele politice care au interese ascunse.

Comentarii
 • Toate acuzațiile vor fi făcute praf. Uitați ca de la București se dă ora exactă? Ehei mulți din cei ce anchetează în general au copiii, frați, surori, neveste ce abia așteaptă să iasă pe scena operei chit că au vocea ruginita sau zgârie urechile.Ministerul culturii ce a susținut o ani și ani a dat ieri o declarație mincinoasă și ipocrita. Rancea nu va face o zi de pușcărie ba chiar se va întoarce la conducerea operei ieșene. Să vedeți atunci pe câți va popi.

 • Bai ziaristul lui peste, dacă și aceasta casa chicht e vila de lux în opinia ta, tu înseamnă că teai născut și crescut într-un sat de trosgloditi

 • Poate pentru un ziarist pârlit ca tine, asta e o vila de lux! Habar nu ai ce înseamnă lux, neam de rama ce ești! Vai de capul tău!

 • Daca scoti garajul si casa scarii din spate ramane cam vreo 2 garsoniere una peste alta !, ziaristu probabil ca sa nascut la tara si a trait in alea 2 camere de la casa de vede el cosmelia asta ”vila de lux”

 • de unde ai scos ca face peste 100mii euro? teren are vreo 500mp si la pretul de 20 euro/mp, imi da cam 10mii + plus casa care nu face mai mult de 65mii, pretul real e undeva la maxim 80mii, mai depinde de utilitati, drum acces si altele…

 • Managerul de la Recuperare locuiește la casă, managerul de la Operă locuiește la casă, unde a ajuns țara asta?
  Casele sunt doar pentru ofițerii Securității și plutonierii Miliției.

 • Oameni buni,ce rol are casa in acest context?Aproapecert eca doamna in cauza a distrus multe,multe destine,a hartuit oameni nevinovati si acum trebuie sa raspunda pentru comportamentul dansei fata de consideratii ai domniei sae! Sa raspunda si sa meargaaclo unde merita sa fiesi sa se odihneasca!Oare nu s/a gandit ca odata si odata se vaapropiasfarstulsi ca roata vietii o poateduce in cu totul alte ocuri?Luati aminte si voi ALEXE tablagiul si CHIRICA scodita,caci si pentru voi se a[ropie sfarsitul si regretele vor fi tardive,caci nu meritati nici un fel de clementa. Rusine sava fie ,inclusiv doamnei balerinepentru totceeacea facut!.Balaban Gheorghe Barlad

 • Se lafaie.
  In bucatarie face haleala.
  In baie face caca si pipi, poate se si spala.
  In dormitor doarme.
  Deci se lafaie. Pe 1000 de parai.

 • Zîîîiarhisthuleeee, the-ai facuth de cocoua bharhosanee!!!

  Despre care vila vorbesti mă, mânca-ț-aş mălaiu, că-n pozele astea nu se vede decat o casa modesta, poate cu mai multa liniste, pentru ca e intr-o zona mai retrasa, dar in rest nimic nemaivazut si nemaipomenit.

  Nu se observa chiar nici un lux aici, mocarțanilor, care roadeți România pe la margini, doar,doar oți ajunge vreodata si voi la vreo bucatica de miez.
  Da nu cred ca pentru asta v-ar trebui o țâruca mai mult suflet, o țâruca mai multa minte…
  De unde-atata? N-are mama ca v-ar da! De unde nu-i,.. stiti voi, nici Dumnezeu nu cere!
  Va vede toata lumea cat de ghertoi sunteti si cum vorbesti bai ziaristule, pederost(pederast), din sandramaua voastra de ziar, de doi bani.

 • wow, postaci care habar nu au despre ce este vorba. Ceea ce vedeti dumneavoastra in aceste imagini, este casa de vacanta de la Iasi. Madam Rancea locuieste intr-o ditamai vila langa Buicuresti, alaturi de 40 de caini care stau alaturi de ea, in casa!! Repet, ceea ce vedeti este casa in care locuieste cand vinein Iasi, dar vila este langa Bucuresti. Voi astia de la BZI, informati-va inainte de a posta ceva.

Adauga un comentariu