Actualitate

Aceasta frumoasa studenta din Iasi ascunde o poveste emotionanta! La doar 5 ani a aflat ca inima ei nu era ca a altor copii! Ce a urmat este incredibil

Publicat: 18 feb. 2019
1

@ Cand avea doar cinci ani, aceasta frumoasa tanara din Iasi a fost supusa unei interventii chirurgicale, operatie efectuata in premiera intr-un spital din Iasi @ Chiar daca atat pentru ea, cat si pentru familie acel moment a reprezentat o cumpana, Marina isi aminteste cu zambetul pe buze de momentele petrecute in spitalul iesean si de bunatatea de care au dat dovada cadrele medicale @ Destinul a facut ca ea sa fie tratata la Iasi, chiar daca initial trebuia sa mearga la Timisoara pentru a fi supusa interventiei chirurgicale @ "Eram rasfatata spitalului, toti pacientii si toate asistentele ma iubeau" @ Anii au trecut, iar acum Marina se bucura de toate clipele frumoase, avand in fata un viitor stralucit

In luna iulie a anului 2001, o fetita in varsta de doar 5 ani, din Iasi, se pregatea pentru o interventie chirurgicala dificila, o operatie care pana atunci nu se mai efectuase in niciun spital din Iasi. Inima Marinei, o fetita care trebuia sa se bucure de frumusetea copilariei, nu functiona cum trebuie, iar in urma multiplelor controale pe care le-a efectuat, fusese diagnosticata cu drenaj venopulmonar aberant si defect septal atrial (DSA). Chiar daca de atunci au trecut aproape 18 ani, Marina Rusu isi aminteste aproape perfect clipele pe care le-a petrecut in spitalul in care a fost internata, momentele de dinaintea operatiei, dar si bunatatea de care au dat dovada cadrele medicale, care au avut grija de ea. Acum, Marina este o tanara frumoasa si plina de viata, care are multe planuri si un viitor stralucit.

"Când am fost operata, aveam undeva la 5 ani si câteva luni. Am fost primul copil operat la Iasi si, desi eram destul de mica, îmi amintesc câteva lucruri de atunci. Stiu ca eram "rasfatata" spitalului. Toti pacientii si toate asistentele ma iubeau. Daca intram intr-un salon, plecam de acolo cu ceva dulce cu siguranta. Asistentele mi-au adus jucarii, jucarii pe care le am si acum. O întâmplare legata de acest lucru este când o asistenta mi-a adus o papusica, iar eu am scapat-o pe jos si i s-a rupt un picior, iar eu am început sa plâng. Ca sa ma opresc din plâns, asistenta m-a ajutat sa ii bandajez piciorul ca sa se refaca. Am fost asa fericita ca pentru o clipa am fost medic pentru papusa mea", povesteste Marina, tanara operata in 2001.

A fost primul copil operat la Iasi

Pana in acel moment, la Iasi nu mai existau cazuri similare, astfel de operatii efectuate la copii. Astfel, initial, Marina trebuia sa fie transferata la un spital din Timisoara, pentru a fi supusa interventiei chirurgicale. Cu toate acestea, medicii ieseni, sub conducerea medicului cardiolog prof. dr. Grigore Tinica, si-au asumat acest risc si au reusit sa duca la bun sfarsit interventia.

"Da, am fost chiar primul copil operat la Iasi. Diagnosticul pentru care am fost operata este drenaj veno-pulmonar aberant si defect septal atrial (DSA), ceea ce de fapt înseamna ca aveam o gaura între atrii. Aveam si unele anomalii ale arterelor care duc sângele de la plamâni la inima. Toate au fost solutionate, iar acum inima mea este ca noua. Au trecut foarte multi ani, iar eu sunt la fel de vioaie ca atunci. Cei 18 ani au trecut frumos peste mine si am învatat sa traiesc si sa ma bucur de viata cât pot de mult", mai povesteste Marina.

Munceste, studiaza si isi face timp pentru micile placeri

Chiar daca de mica isi dorea sa devina un medic cunoscut, planurile Marinei s-au schimbat pe parcursul anilor. Pana in prezent, ea a reusit sa finalizeze studiile de licenta, urmand acum un master in Relatii Publice si Publicitate.

"Desi când eram mica îmi doream sa devin medic, viata m-a îndreptat catre cu totul alt domeniu. Am terminat la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism. Am hotarât sa urmez si studii de masterat si in prezent sunt studenta in anul al II-lea la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice pe specializarea Relatii Publice si Publicitate", mai povesteste tanara.

Cu toate ca serviciul si facultatea ii ocupa o mare parte din timp, ea reuseste sa gaseasca intotdeauna loc si pentru micile placeri.
"Pot spune ca dupa operatie viata mea a devenit mult mai activa. Nu am mai racit la fel de des si am voie sa manânc înghetata. Si de atunci iubesc înghetata. Nu as putea spune ca stilul meu de viata a fost afectat, doar ca sunt unele lucruri pe care nu le pot face. De exemplu, nu as putea face un sport de performanta pentru ca obosesc foarte repede. Fac sport si incerc sa am grija de mine si de corpul meu, dar nu la un nivel foarte inalt. Pentru siguranta mea si pentru sanatatea mea sunt nevoita sa merg in fiecare an la control. Dar acest lucru nu ma deranjeaza, din contra. Aflu mereu ca sunt perfect sanatoasa", adauga tanara din Iasi.  

Citeste si: Dezvaluiri senzationale in studioul BZI LIVE. Mariana Stan, una dintre asistentele sefe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, da din casa si spune ce se intampla dincolo de saloanele bolnavilor – LIVE VIDEO

Priveste cu optimism la viitor si isi aminteste cu placere de cel care i-a oferit o "inima noua"

18 ani au trecut de cand Marina a fost operata, dar si acum le este recunoscatoare cadrelor medicale care au facut ca ea sa poata trai o viata normala, bucurandu-se astfel de copilarie. In continuare, tanara studenta este foarte optimista si priveste cu incredere la viitor. "Tin sa ii multumesc din suflet domnului doctor Tinica Grigore pentru ca si-a asumat acest risc si pentru ca a reusit sa aiba grija de mine si a putut sa îmi ofere o inima noua. Pot spune ca datorita lui sunt ceea ce sunt astazi si ca am un viitor stralucit in fata", incheie Marina.

Comentarii
  • Pentru Marina Rusu:
    Le-ai mulţumit doar celor din spital = ai dat cezarului ce este al cezarului.
    Lui Dumnezeu, care te-a vindecat, nu i-ai dat niciun cuvinţel de mulţumire.

    • Dar unde era Dumnezeul , matiii cel care, a vegheat ca ea sa aiba o asa boala , si pamanteniii sa lupte ca sa o poata aduce pe linia de plutire , Siktir cu al tau mnezeu ,,,,, si ia lumina de la alt ,,,,, mesia

Adauga un comentariu