Sfaturi pentru casa si gradina

Aceasta planta este foarte toxica. Scoate-o din casa

Publicat: 29 iun. 2018

Florile sunt cea mai la indemana solutie, si cea mai ieftina, de a infrumuseta locuinta. Trebuie sa avem mai multa grija la ce alegere facem in acest sens. Leandrul este recunoscut ca fiind o planta otravitoare. Cu toate acestea, ea inca se mai regaseste in multe locuinte. Este bine totusi sa o evitati atunci cand va decideti sa va luati flori pentru decorarea incaperilor din casa. Au existat numeroase situatii in care animalele de companie (caini, pisici) au mancat frunze si crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut sa faca nimic ca sa-i salveze.

Inca un motiv in plus pentru care aceasta planta nu se tine in casa este faptul ca leandrul e un real pericol pentru cei mici. Asadar, chiar daca leandrul face parte din categoria plantelor medicinale, este cunoscut ca fiind extrem de toxic. Acest lucru se datoreaza glicozidelor care au efect cardiotoxic, deci poate duce la aritmii sau alte probleme cardiace, dar are si efecte neurotoxice, deci influenteaza negativ activitatea cerebrala.

Absolut toata planta este otravitoare, iar cei care se ating de seva se pot irita destul de grav. Ceea ce este interesant este faptul ca toxinele acestei plante nu dispar nici daca lemnul de leandru este ars. Asadar, nu ardeti planta in preajma copiilor sau animalelor.

Omagul este o alta planta otravitoare, se cunoaste de secole faptul ca in razboaie, varfurile sagetilor erau imbibate in otrava de omag. Ingerarea accidentala poate duce la deces, acaeasta contine neurotoxine si cardiotoxine care pot vatama organismul in doar jumatate de ora.loading...

Adauga un comentariu