Magazin

Aceasta reteta SAVUROASA de „sandwich” ti-ar putea imbogati orice masa a zilei

Publicat: 26 aug. 2016
Zilele trecute, fiind in concediu, am avut un mare chef de gatit, m-am holbat in frigider ore in sir ca sa ma gandesc la ce bunatati as putea prepara pana m-a traznit o idee geniala. Pe langa friptura de porc la cuptor, cu garnitura de cartofi wedges tavaliti prin fel si fel de condimente imbietoare, am facut si o paine umpluta strasnic cu cascaval si sunca, desi in loc de sunca presata puteti folosi si orice alt fel de mezel sau resturi de carne.
 
Ingrediente aluat

220 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
1/2 pliculet drojdie uscata (3.5gr)
1 lingurita miere de albine
350 gr faina alba
1 1/2 lingurite sare
putin ulei pentru uns tava

Umplutura

6 felii subtiri sunca
150 cascaval razuit
piper 

Mod de preparare 
Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine in ordinea din reteta si programati pe programul de framantat si dospit. Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si mierea in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut minim 1 ora intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut. Sunca se prajeste putin, fara grasime. Se scoate pe servetele sa se absoarba grasimea lasata.
Aluatul crescut se pune pe masa de lucru data cu faina si cu mainile usor date cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara. Se aseaza feliile de sunca deasupra, apoi presaram cascavalul. Putem presara deasupra condimente (piper, oregano, rozmarin etc.) Ridicam marginile aluatului (pe partea lunga) si apoi din partea opusa rulam.
Se unge o tava de chec de 12cm x 30cm cu ulei si se aseaza ruloul inauntru. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la loc caldut la crescut inca 30-45 minute. Se introduce la cuptor la la 200C pentru 30 -35 minute pana e usor rumena deasupra. Se lasa sa se raceasca acoperita cu un prosop, apoi se poate felia.


loading...

Adauga un comentariu