Telefoane mobile

Acer va instala software Microsoft pe dispozitivele sale cu Android

Publicat: 11 feb. 2016

Microsoft a dezvaluit ca Acer este cel mai nou partener al sau din spatiul mobil. Toate smartphone-urile si tabletele de la Acer vor veni cu software Microsoft pre-instalat, compania taiwaneza fiind acum in randul altor concurenti precum Samsung, Sony si LG. Aceasta miscare pare sa fie continuarea planului Microsoft de a investi mai multe resurse in Android, fara sa inceapa sa dezvolte propriul hardware pentru platforma Google.

Tabletele si telefoanele de la Acer vor veni cu software Microsoft din sutia Office, precum Word, Excel si PowerPoint, cat si cu alte aplicatii de productivitate precum OneDrive, Outlook si Skype. Acestea vor putea fi actualizate prin intermediul PlayStore, insa usureaza efortul utilizatorilor de a le descarca manual. Desigur, acesta este un avantaj numai daca intr-adevar folosesti toate aplicatiile in cauza. Cei care nu sunt familiarizati cu aplicatiile Microsoft si prefera alternative de la alte companii probabil ca nu vor fi fericiti de ceea ce poate fi numit „bloatware de la Microsoft”.

Este important de mentionat ca aceste aplicatii vor fi pre-instalate pe langa toate aplicatiile pe care Acer le ofera deja si alaturi de toate aplicatiile Google, care sunt obligatorii pe toate dispozitivele cu suport pentru Play Store. Avand in vedere ca Acer nu dezvolta smartphone-uri cu hardware foarte puternic, probabil ca nu este o idee foarte buna sa le umple cu software inca din fabrica.

Conform Microsoft, aceasta intelegere va fi benefica pentru ambele companii, desi nu este clar ce castiga Acer. Microsoft va putea atrage utilizatori noi catre serviciile sale, insa clientii Acer ar putea descarca aceste aplicatii manual, in cazul in care au nevoie de ele. Probabil vom afla mai multe detalii despre acest parteneriat pe la jumatatea lui 2016, cand vor fi lansate primele dispozitive Acer cu software Microsoft din fabrica.loading...

Adauga un comentariu